Lezajlott Biatorbágyon az I. Nissan-Masters

Szombaton lezajlott a biatorbágyi Viadukt Fitt-ben az I. Nissan-Masters országos ranglistaverseny. A klub az országos bajnokságok után az elmúlt 3 év legnagyobb létszámú versenyének adott otthont, a versenyre 50 nevezés érkezett, és többen két korosztályban is elindultak. A mezőny kifejezetten erős volt, nagyon sok színvonalas és kiélezett mérkőzés tette izgalmassá az egyébként jó hangulatban zajló versenyt. Remélem mindenki jól érezte magát, és a versenysorozat többi helyszínén is hasonló létszámban találkozunk!

Elsőként a klubnak szeretném megköszönni, hogy a támogatásukkal egy ilyen színvonalas versenyt sikerült összehoznunk! Külön köszönet Krisztinának és Nikinek a remek kiszolgálásért, hogy meglepetés csokival fogadták a versenyzőket, és hogy mindenben a segítségünkre voltak!

A játékosok energiaszintjének fenntartását némi gyümölcs, Kékesi Zsuzsi finom sajtos pogácsája, Termel Kati tiramisuja, Timi palacsintája, és az Andrész cukrászda sós finomságai biztosították!

Az eseményről készült összefoglaló videót megtekinthetitek a szövetség Youtube csatornáján: I. Nissan-Masters Viadukt Fitt

Lássuk az eredményeket!

B. (amatőr/hobbi) kategória:

A kategória újként mutatkozott be a Nissan-Masters sorozat részeként. Egy visszalépés miatt sajnos 6 főre csökkent a létszám. A dobogósok:

  1. Markó György
  2. Fábián Tibor
  3. Kovács László

Hölgyek:

Külön öröm számomra, hogy végre újra sikerült megrendezni a hölgy kategóriát egy teli nyolcas táblával! Udvardi Leonóra és Kékesi Zsuzsi szettveszteség nélkül jutottak el a döntőbe, a végeredmény:

  1. Kékesi Zsuzsi
  2. Udvardi Leonóra
  3. Babos Piroska

Férfi 55+

55+ korosztályban 10 versenyző küzdött a helyezésekért, a győzelmet remek játékkal húzta be Krasznai Gábor, aki szettveszteség nélkül nyerte a kategóriát:

  1. Krasznai Gábor
  2. Király Zsolt
  3. Nagyiványi György

Férfi 45+

Amellett hogy ez volt a legnépesebb kategória (16 fő), elmondhatom, hogy ez volt a legerősebb is egyben. Nagyon sok izgalmas ki-ki mérkőzés, és meglepetés-eredmény jellemezte a versenyt. Valló Zolinak két kiélezett meccsen is sikerült felülkerekednie ellenfelén, Nagy Peti kemény mérkőzésen győzte le Kovács Zsoltot, valamint kiemelném Király Zsoltot, aki az 55-ös ezüstérem mellett Kozma Janit legyőzve húzta be a vigaszág győzelmet. A mezőnyből remek játékával kiemelkedett Lőrinczi Attila, aki egy szett veszteséggel megnyerte a kategóriát:

  1. Lőrinczi Attila
  2. Nagy Péter Bálint
  3. Kovács Zsolt

Férfi 35+

A legfiatalabb kategóriában 11 játékos lépett pályára. Itt kevesebb meglepetés született, újoncként Tóth Viktor mutatott be remek játékot, remélem, vele még találkozunk a jövőben. Kiemelném Kovács Zsolt és Krasznai Gábor teljesítményét, mindketten két kategóriában indulva, több kemény mérkőzést megnyerve álltak dobogóra két kategóriában is. Szabóky Marcit most sem lehetett megállítani, magabiztosan húzta be az első helyet:

  1. Szabóky Márton
  2. Kovács Zsolt
  3. Krasznai Gábor

A dobogósok az érmek, és a pénzdíjak mellett Polczer Rajmundnak köszönhetően házi gyümölcslevet vihettek haza, valamint a győztesek egy üveg pezsgőt is kaptak az üveg plakettek mellé.

Köszönjük a támogatást a versenysorozat fő támogatójának a Grand Automotive Central Europe Kft.-nek!

Várunk benneteket a Nissan-Masters következő állomásain!

Országh Péter beszámolója

Share this post