3. Nissan-Squash Masters Győr, 2022. 11. 26-27.

Advent első hétvégéjén került megrendezésre a Nissan-Squash Masters körverseny 3. állomása, melynek ezúttal a győri Golden Ball Club**** Wellness Hotel és Spa adott otthont.

45 nevezés érkezett a másfeles ranglistaszorzójú kétnapos viadalra, ahol szombaton a hölgyek és a 45 év feletti urak, vasárnap a 35, 55 és 65 év feletti urak léptek pályára. Indokolt volt a két napra bontás, hiszen a három pályás klubban így is napi 6-7 órán át ment szünet nélkül a játék.

Már az előzetes sorsolás izgalmas szintre emelte a derbi hangulatát, ezzel az első mérkőzéseket bár magas nívóra emelve, de biztosítva, hogy számos versenyző a legjobb négybe vagy nyolcba biztosan nem kerül be, a papírforma borulni fog.

Hölgyek:

Első körben összekerült a második kiemelt Udvardi Nóri és Kékesi Zsuzsi, ahol utóbbi hozta a meccset, így Nóri az alsó ágra kényszerült. Izgalmas 4 és 5 szettes mérkőzéseket láttunk, Ferencz Kriszti sokat fejlődve 2 szettet is elvett Babos Piroskától. A fináléba nem jutott be, de a bronzmeccset hozta György Melindával szemben. A Fábián Móni – Udvardi Nóri mérkőzés is ötszettesre sikerült, ahonnan Nóri került ki győztesként. A döntő Babos Piroska és Kékesi Zsuzsi között zajlott Zsuzsi győzelmével, aki egész nap stabil teljesítményt nyújtva szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt.

  1. Kékesi Zsuzsi
  2. Babos Piroska
  3. Ferencz Krisztina
  4. György Melinda
  5. Udvardi Leonóra
  6. Fábián Mónika
  7. Kovács Anita

Férfi 45+:

Szombaton a hölgyek mellett 16 úriember is versenybe szállt a 45+ korosztály kupájáért. Már első körben két négyszettes küzdelem zajlott Király Zsolt és Gáti András, valamint Kovács Zsolt és Bottyán István között, mindkét esetben a Zsoltok jutottak tovább a legjobb nyolcba. Egész nap hosszú és élvezetes mérkőzéseket láthattunk, sokan két ötszettes csatába is belekerültek pl. Pavlovsky, Moser, Valló, Polczer. Klujber ennél is jobban kihasználta a rendelkezésre álló időt, négy mérkőzéséből háromban öt szettet játszott. A vígaszgyőztes Bottyán Pisti szoros, 3-2-es győzelmével Tolmácsi Zoli ellen, a döntőbe a Nagy Peti – Király Zsolt és Kovács Zsolt – Szalay Zsolt győzteseket várhattuk. Nagy Peti határozottan menetelt megszerezve az első helyet Szalayval szemben, a bronzmérkőzés Kovács 3-1-es győzelmét hozta Király felett.

  1. Nagy Péter Bálint
  2. Szalay Zsolt
  3. Kovács Zsolt
  1. Király Zsolt
  2. Polczer Rajmund
  3. Moser Károly
  4. Bartek Bálint
  5. Valló Zoltán
  6. Bottyán István
  7. Tolmácsi Zoltán
  8. Szemes Pál
  9. Pavlovsky Albert
  10. Balogh Sándor
  11. Gáti András
  12. Klujber Norbert
  13. Karanyicz Balázs

Férfi 35+

A vasárnapot a legfiatalabb Masters korosztály kezdte. Ahogy előző nap, itt is megtréfálta a sors keze a játékosokat, már első körben szinte minden játék 4 szettesre alakult.  A második kiemelt Pásztor Gergely a legjobb nyolcban összetalálkozott Kovács Zsolttal, aki úgy tűnt nem fáradt el szombati mérkőzései után. 3-2 arányban maga mögé utasította Gerit, aki immár csak az 5. helyért küzdhetett, amit meg is szerzett. A döntőbe jutásért mintázva a szombati napot a Kovács – Szalay összecsapás győztese került egyik ágon, a másikon a Szabóky Márton – Kiss-Mihály István duett jobbja.  Tegnap Szalay 3-1-es győzelemmel került a 45+ döntőbe, ma Kovács visszavágva ugyanezt tette, így a 35+ győztesét a Szabóky-Kovács mérkőzés döntötte el. A bronzmeccs nagyon élvezetes ötszettes játékká alakult Kiss-Mihály és Szalay között utóbbi diadalával, az első helyet Szabóky szerezte meg Kováccsal szemben. Ahogy a női győztes Kékesi, Szabóky is szettveszteség nélkül menetelt egész nap.

  1. Szabóky Márton
  2. Kovács Zsolt
  3. Szalay Zsolt
  1. Kiss-Mihály István
  2. Pásztor Gergely
  3. Fodor István
  4. Tóth Péter
  5. Karanyicz Balázs
  6. Polczer Rajmund
  7. Sáli Barna
  8. Fülöp Zsolt
  9. Sinkovits Balázs
  10. Pavlovsky Albert

Férfi 55+

Az első meccsek között most is láthattunk egy kiegyenlített 3-2-es küzdelmet Baksai Lajos és Nagyiványi Gyuri között előbbi győzelmével, így Gyuri az 5-8 között folytatta a versenyt, ahol később még egy öttszettest játszott Hovanyecz Tamásal. Nagy Péter Bálint a napokban érett meg erre a korosztályra, ennek köszönhetően a tegnap után ma is pályára lépett. A legjobb négybe került Baksai, Rubányi Péter és Krasznai Gábor mellett. A bronzmérkőzés itt is nagyon szorosra sikerült, a dobogó harmadik fokát végül Baksai szerezte meg. A döntőben Nagy Peti került ki győztesként Kraszival szemben, aki a tegnapi 45+ első helye után így ismét elnyerte a győztesnek járó díjakat.

  1. Nagy Péter Bálint
  2. Krasznai Gábor
  3. Baksai Lajos
  1. Rubányi Péter
  2. Nagy Ferenc
  3. Szili-Török György
  4. Hovanyecz Tamás
  5. Nagyiványi Gyuri

A legtapasztaltabbak mezőnyében körmérkőzés döntötte el a végső sorrendet. Baksai szettveszteség nélkül haladt a győzelem fel, Képes Gábor a második, Werner Miklós a harmadik helyet szerezte meg.

  1. Baksai Lajos
  2. Képes Gábor
  3. Werner Miklós

Köszönjük a Golden Ball Club**** Wellness Hotel & Spa szíves vendéglátását, különösen Schmelczer Péternek, aki egész hétvégén mindenben segítette a játékosokat, gondoskodott jól tartásukról, a szendvicsekről, kávéról, a szombat esti buliról!

Köszönjük a dobogósok részére a Bessenyei Borház által felajánlott borokat, valamint Fodor Istvánnak egész szombati segítségét a gördülékeny lebonyolításban!

Mindenekelőtt pedig hálásak vagyunk és köszönjük a Grand Automotive Kft egész éves bizalmát, támogatását, nélkülük nem sikerülne minden versenyünket ilyen magas színvonalon megrendezni!

2022-ben már nem lesz több állomásunk, találkozunk 2023. január 14-én Budapesten, az Aktív Squash Clubban!

Kékesi Zsuzsi

2022. 11. 27.

Share this post