Március 11-12. ranglistaversenyek beszámolói

A felnőtt ranglistaversenyek 3. állomása több helyszínen került lebonyolításra.

A versenyekről az egyes beszámolók:

Női-, és A-kategória – Országh Péter beszámolója

“Az A kategóriára az idei szezon legtöbb nevezése érkezett, végül két visszalépést követően 17-en léptek pályára. A verseny már a 8-ba jutásnál is tartogatott izgalmakat, a Kozma András – Kovács Zsolt mérkőzést végül Zsolt nyerte 3:1-re.

A négybe jutásért Nagy Simon és Kispéter Ádám között zajlott színvonalas és kiélezett mérkőzés, melyet végül Simi húzott be 3:2-re. Ezt követően Simont Konfár Tamás, Szabóky Mártont pedig Rózsa Barnabás győzte le 3:0-ra a döntőbe jutásért. Párhuzamosan említésre méltó, izgalmas mérkőzést játszott az 5. helyért Kispéter Ádám és Szebeni Peti. A fordulatos meccset végül Ádi nyerte 3:1-re.

Rózsa Barni kiegyensúlyozott, színvonalas játékkal végül Konfár Tomit is 3:0-ra legyőzve szettveszteség nélkül nyerte meg első A-s versenyét! Tomi pedig A-s versenyen először 8-ba kerülve második helyen végzett. Simi a bronzmérkőzést 3:1-re megnyerve lett harmadik. Gratulálunk nekik!

Bár jóval kisebb létszámmal, de végre sikerült megrendezni a szezon első női versenyét. A 4 fős körtáblán zajló versenyen meglepetésre az első felnőtt versenyén debütáló Gubik Jázmin 3:1-re legyőzte az ugyancsak első ranglistaversenyén játszó György Melindát, ezzel megszerezve a harmadik helyet. Az első helyért papírforma szerint a férfiak között is induló Kiss-Máté Csenge és Nagy Sára játszott, melyen Csenge bizonyult jobbnak, aki így szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt. Gratulálunk a hölgyeknek, remélem a következő versenyen is találkozunk!

A szervezők Nőnap alkalmából virággal kedveskedtek a hölgyeknek, valamint egy pizza ebéddel segítették a játékosok energiapótlását.”

B-kategória – Rácz László beszámolója

“Szombaton Debrecenben a G4 Fitness-ben került megrendezésre a „B” kategóriás fallabda verseny, igen népes nevező létszámmal. Sajnos ketten beteget jelentettek, de így is nagyon sok jó mérkőzést láthattunk. A döntőbe megérdemelten került a két legjobb játékos, Ulics Máté és Juhász Áron, akik igen színvonalas mérkőzésen döntötték el, hogy ki legyen a hétvégi győztes. Itt Máténak sikerült diadalmaskodni, második Áron lett, míg a harmadik helyezést a fiatal Német Nándi szerezte meg. Az egész verseny igen jó hangulatban zajlott, sportszerű, érdekes meccseket láttunk, végig kijátszva minden helyet. Köszönet a G4 Fitnessnek a príma pályákért.”

C-kategória – Divéky Anna beszámolója

Szombaton Egerben, az Invest Sportcentrumban került megrendezésre a

felnőtt “C” ranglistaverseny. Sajnos néhány betegség és sérülés

csökkentette a létszámot, a megjelent játékosok azonban szoros és látványos

mérkőzéseket játszottak.

A versenyt a bécsi junior open U15-ös bajnoka, a 13 év alatti junior

válogatott CZAKÓ VINCE nyerte. Vince szettveszteség nélkül verte végig

a férfi ranglista 50. feletti mezőnyt.

Végeredmény: 1.hely Czakó Vince; 2.hely Wiandt András; 3. hely Nagy Norbert

D-kategória – Tamásy Ábel beszámolója

“20 nevező színvonalas mérkőzését láthattuk a mai napon, sok fiatal résztvevővel. Hálásak vagyunk Nekik, hogy a felnőttek között is megállják a helyüket.

Kiélezett elődöntőn Szabolcsi Márk és ifj. Lázár Béla harcát láthattuk, ahol Béla került ki győztesen. A másik elődöntőn Tardos Attila nyert Bucsi Péter ellen, így kialakultak a döntő mérkőzések.

A bronz meccsen Burcsi Péter nyert a kicsit fejben elfáradt Márk ellen.

ifj. Lázár Béla magabiztosan hozta a döntőt.

Köszönjük támogatónknak, a Füzes Cukrászdának a finom pogácsákat!”

Gratulálunk a helyezetteknek és a játékosoknak! 👏🏼

Share this post