Országos Csapatbajnokság 3. forduló és végeredmények

Március 25-én négy helyszínen került megrendezésre az Országos Csapatbajnokság záró fordulója, ahol eldőlt, kik lettek a 2022/23-as szezonban a bajnok csapatok.

I. Osztály – Aktív Squash Club, Budapest

A dobogós helyekért izgalmas csata zajlott, mivel a Squashberek a pontelőnyét nem tudta kihasználni. A csapatukból hiányzott Farkas Balázs betegség miatt és Kamocsai Bendegúz aki külföldön játszott.

A Csé Team a Victor B.L.E. és a City Squash Club csapatai voltak még versenyben a legjobb helyekért. Izgalmas és fordulatokban gazdag nap után a City Squash SE. végzett az első helyen, a csapat a három forduló alatt összesen egy mérkőzést veszített. Másodikként a Victor B.L.E csapata és harmadik helyen a Squashberek SE zárta az évet.

Érdekesség, hogy Krajcsák Márk (Victor B.L.E) is részt vett a versenyen hosszú kihagyás után!

Gratulálunk a dobogósoknak és az összes versenyzőnek a kiváló teljesítményükhöz!

I.osztály bajnoka a City Squash Club

II. Osztály – Omega Sportcentrum, Százhalombatta

II. osztály bajnoka a Szeged Squash SE

10 csapat kezdte meg az utolsó fordulót, amikor is az első helyen álló csapat (Szeged Squash SE fiatalokból álló csapata Kohlrusz Balázs vezetésével), kis előnnyel állt az élen. A 2., 3., és 4. helyen még nagyon szoros volt a verseny, így nagyon motiváltan vágtak neki a csapatok a napnak.

A nap végére viszont egyértelművé vált, hogy a már az előző fordulókat is vezető csapat megerősítette vezető helyét, megnyerte a versenyt és feljutott az első osztályba.

Végeredmény: 1. Szeged Squash SE; 2. Top Challenge II.; 3. Anico Készházak ESSE; 4. Best of 5 SE

III. Osztály – HEAD Squash Club, Budapest

Rendkívül szoros mérkőzésekre lehetett számítani az utolsó fordulóban. Ennek megfelelően zajlottak a szombati nap, ahol a fiatalított BLE II. csapata 3 ponttal megszerezte a bajnoki címet, így jövőre a II.osztályban indulhat.

Szuper izgalmas lesz, hiszen a csapatban 4 junior válogatott versenyző is van. A 2. helyezett a MAFC csapata lett, fiatalos egyetemista csapat. Ahogy beszélgettem velük, nagyon izgatottak, hogy kit kapnak majd az osztályozón. A dobogó 3. fokára a FIT SC fért még fel, akik ugyancsak osztályozót vívhatnak a feljutásért majd.

Negyedik helyen és éppen csak lecsúszva a bronzéremről a Tisza SE Szeged csapata végzett.

III. osztály bajnoka a BLE II.csapat

IV. Osztály – Colosseum Sportcsarnok, Budapest

IV. osztály bajnoka az Egri SSE- Miskolc Teams

Szombat reggel 8 csapat versenyzett nálunk a 3. fordulóban. Percre pontosan már pályán voltak a résztvevők és bemelegítés után, teljes erőbedobással indultak is a szettek.

Taktikus, színvonalas mérkőzéseket láttunk, ahol izgalmas 5 szettes mérkőzések is emelték a hangulatot.

Egri SSE- Miskolc Teams megtartotta előnyét és vihették haza a kupát az aranyérmekkel.

Anico Készházak Dfitness Sportegyesület az utolsó hajrában megelőzte a Pécsi Fallabda SE III csapatát, így Ők vehették át az ezüstérmet.

Végeredmény: 1. Egri SSE- Miskolc Teams; 2. Anico Készházak Dfitness SE; 3. Pécsi Fallabda SE III

Share this post