Squash MEFOB

Böhm Gabriella, a City Squash Club & City Gym klubvezetőjének beszámolója a versenyről:

5. alkalommal rendeztük a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen a fallabdázók Országos Egyetemi Bajnokságát. 5 kategóriába 14 egyetemről 45 nevezés érkezett. Legnagyobb örömünkre a hölgyek is vállalkozóbbak voltak idén és összesen 16-an neveztek.
A Fornetti jóvoltából 5 kg édes és sós péksütemény várta az indulókat. A hivatalos megnyitó után 11 órakor indult a verseny. Hárman is meg tudták védeni tavalyi bajnoki címüket.

1.Bartha- Boncz Nóra EKKE
2.Badr Faeeda BME
3.Acél Andrea Pázmány

A női amatőr kategóriában egy 8-as táblát játszottunk ki. Egy egyiptomi induló is meglepte a mezőnyt és az elődöntőben a tavalyi győztes Acél Andreát győzte le, de a döntőben Bartha-Boncz Nóra ellen már nem volt esélye.

A profi hölgyek végül öten maradtak, mert Laskai Vanda lebetegedett, így egy kört játszottak. A hármas körbeverésből legjobb szett aránnyal Nagy Sára került ki győztesen és megvédte bajnoki címét. Reméljük a dobogósok mellett Farkas Olga és Ludvig Zsófi újra kedvet kaptak a versenyzéshez és újra látjuk a lányokat a női ranglista versenyeken is.

1.Nagy Sára Corvinus
2.Filyó Borbála BGE
3.Harmath Eszter BME

Az oktatói kategóriába 10 nevezés érkezett. Idén is Balázs Erik és Sákovics Péter játszották a döntőt. Harmadik helyet Szűcs Balázs Árpád szerezte meg, aki idén először indult és Divéky Anna és Dr. Soós István legyőzésével került a dobogóra.

1.Balázs Erik PTE
2.Sákovics Péter ELTE
3.Szűcs Balázs Árpád Corvinus

Az amatőr férfi kategóriában egy 16-os tábla került kijátszásra. A tavalyi bajnok Hegedűs Krisztián simán menetelt a döntőig, de ott Lengyel Szilárd korábbi junior versenyző megállította. A dobogóra a Sebestyén Róbertet majd Bencsik Róbertet legyőző Vajas Máté állhatott fel.

1.Lengyel Szilárd BME
2.Hegedűs Krisztián EKKE
3.Vajas Máté TE

A profi férfi kategóriába heten neveztek, végül hatan érkeztek. Nagyon színvonalas mérkőzéseket játszottak. Nagy Simon magabiztosan, szett veszteség nélkül nyerte meg a versenyt és idén is ő vihette haza a gyönyörű kézzel festett MEFOB vázát. 

1.Nagy Simon Széchenyi Egyetem
2.Rózsa Barnabás Corvinus
3.Szebeni Péter BME

Köszönjük a Corvinus Egyetemnek, Vladár Csabának a támogatást, a gyönyörű pólókat. Nélkülük ezt a versenyt nem tudnánk megrendezni. Reméljük jövőre még több indulóval, még rangosabb versenynek adhatunk majd otthont. Hajrá magyar egyetemi squash!

Fényképek a City Squash Club Facebook oldalán.

Share this post