Csapat Európa-bajnokság Divízió 1. -4. nap – Magyarország a 8. legjobb csapat Európában!

Bravúros döntetlent játszott a magyar válogatott a nagyon erős skót csapat ellen!

A Divízió 1-es Csapat EB utolsó mérkőzésén két meccset is elhoztak a mieink a skótoktól.

Az eredmények:

▪️Farkas Balázs – Rory Stewart 13-11, 11-8, 4-11, 11-9

▪️ Kamocsai Bendegúz – Alan Clyne 2-11, 3-11, 6-11

▪️ Simon Dániel – Alasdair Prott 10-12, 7-11, 5-11

▪️ Takács Benedek – Fergus Richards 11-7, 6-11, 12-10, 11-4

Két értékes győzelemmel leptük meg a skótokat Farkasnak és Takácsnak köszönhetően, de a rekordot jelentő hetedik helyhez csak a 4-0 lett volna elég.

Krajcsák Márk szövetségi kapitány záró beszámolója:

“Bár vegyes érzések vannak bennem, semmi oka sincs a csapatnak szégyenkezni, sőt. A vegyes érzések csak azért vannak bennem, mert szerintem tudtunk volna kiegyensúlyozottabban játszani és a versenyszellem ezt a hiányérzetet felerősíti bennem.

Ha viszont a végeredményt önmagában nézem, ez számít a realitásnak. Jöhetett volna ki jobban a lépés, főleg a finnek ellen, de így is a kiemelésünknek megfelelően végeztünk.

Ami a meccseket illeti Farkas az egyetlen működő taktikát alkalmazta ma és a fegyelmezettsége ezen a meccsen volt a legjobb az egész héten. Nagyon kiélezett meccsen háromból háromszor volt okosabb a végjátékban, ami fáradt lábakkal biztató a jövőre nézve, reméljük a jövőheti Vb-n tudja ezeket alkalmazni. Szerintem sok új dolgot tanult a héten, a csapat legjobban irányítható játékosa volt.

Kamocsai volt a második kezdőnk. A taktikai szempontból kettes pályán játszó Beni azzal a Clyne-nal küzdött meg, akivel karrierem csúcsán én is mindig megszenvedtem. A tapasztalt skót ellen nem működött az alapjáték. És itt ebben láttam a héten a legnagyobb hiányt, hogy nincs működőképes B és C terv, amit elő tudna venni abban az esetben, ha az A nem működik.

Az egyik legjobb fizikális adottságokkal rendelkező válogatottunk sokkal kellemetlenebb ellenféllé válna, ha a repertoárját ki tudná bővíteni a jövőben.

Takács ma is élete formájában játszott. Ezt a srácot öröm nézni a pályán, komolyan mondom (igen, a finn meccs kivétel)! Nehéz lenne megmondanom, hogy Balázs vagy Beni technikásabb az ütővel, hihetetlen hogyan érzi a labdát. És ami tetszett, hogy a nehéz meccsei ellenére egyre jobban játszott a héten és ő bírta a legjobban a magas nyomás által generált magas pulzustarományt is. A szoros 3/1 ellenére a meccs nagyrészében ő irányított és egy újabb nem várt skalpot (mármint a skótok nem várták, mi igen) gyűjtött be. Nála a csiszoltabb alapjáték mellett a takarékos mozgáson lehetne fejleszteni. Az extrém támadó játékát én biztosan nem fognám vissza, ha ebbe az irányba megy tovább és tovább fejlődik, horror lesz ellene pályára menni. Fényes jövő állhat előtte és most van abban a korban, amikor komolyan el kell gondolkodnia merre tart tovább.

Simon Danié volt az utolsó meccs, aki az egész csapatból a legtakarékosabban mozog a pályán. Kivétel, mikor test test elleni küzdelem van. A probléma itt akkor van, ha az ellenfél magasabb iramot játszik. Ebben az esetben nem elég erős a lába és a fáradás jelei hamar kiütköznek, amit az ellenfelei megéreznek. 3/0-ra kikapott most, de ha a jövőben többet dolgozik a kondiján és megtanul hatékonyabban mozogni az ellenfél körül is, akkor minden adottsága megvan ahhoz, hogy jó PSA játékos legyen. A fejét jó használja a pályán, agilis és okosan, gondolkozva játszik végig.

Zárásként elmondható, hogy a magas pulzustartományban eltöltött idővel van a probléma. Én is eljátszom még egy órás meccseket 150-es pulzussal, de 170-essel már félóra alatt megfőznek. Ez az én esetemben már a korral jár, ennyi mentségem van, de a fiatalok erejük teljében vannak, ezért jobban kell fókuszáljanak arra, hogy az edzésmunkát intenzívebb környezetben töltsék.

A játék túlnyomó része erre épül, pláne az első osztályban. A játék más területein nem láttam szembeötlő vagy állandó hibát. Ez a csapat két év múlva meg tudná valósítani a bennmaradást.

Jövőre második kiemeltek leszünk a másodosztályban, ahol nem lehet más a cél, mint az aranyérem. Eddig kétszer sikerült a feljutás, mindkétszer ezüsttel, de hát ahogy mondani szoktuk: három a magyar igazság.

A csapat nevében köszönjük a szurkolást a sok biztató üzenetet, telefont, sokat jelentett mindenkinek!”

Gratulálunk a magyar válogatottnak!

Share this post