Italian Junior Open

Június 16-18. között Riccioneban szerepelt 12 magyar junior játékosunk, ahol 21 országból 244 versenyző lépett pályára.

Végeredmények:

Vida Beni 51. – Németh Nándi 23. – Zsoldos Lili 16. – Szabolcsi Márk 16. – Gulyás Attila 15. – Komlódi Regő 11. – Kárai Boti 11. – Lőrinczi Ákos 9. – Sáli Máté 8. – Czakó Vince 6. – Sáli Barna 4.Juhász Nóri 3.

Juhász Nóra beszámolója:

“Az idei Italian Junior Open-en nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok, a játékot élveztem, a meccseim jók voltak. Az első körben bye-t kaptam a kiemelésem miatt, de a második már megkezdődött a verseny egy könnyebb meccsel, amit 3-0-ra hoztam. A következő meccsem egy fokkal nehezebb volt, de szerencsére ott is tudtam nyerni 3-0-ra. Az elődöntőben egy nagyon szoros küzdelemben sajnos alulmaradtam 1-3 arányban, azonban a bronzmeccset magabiztos játékkal tudtam megnyerni 3-1-re, így az idei versenyt egy bronzéremmel zártam.”

Lőrinczi Ákos beszámolója:

“Nagyon jól éreztem magam a versenyen. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, mert 5 meccsemből 4-et megnyertem. Azért kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült legyőznöm az 1. kiemelt cseh ellenfelemet, kicsi hiányzott hozzá. Eddig ez volt a legjobb hangulatú nemzetközi verseny, amin részt vettem. Jövőre újra el szeretnék jönni.”

Sáli Barnabás beszámolója:

“Az idei Italian Junior Openen 2. kiemeltként léphettem pályára, és mindent megpróbáltam, hogy a kiemelésemet felülmúljam.

A sorsolásom úgy hozta, hogy a 4-be jutásért egy spanyol ellen játszottam, ahol nagyon jól kezdtem, az első szettet könnyedén nyertem. A másodikban kicsit lankadt a koncentrációm, ezt elbuktam. A további szettek is szorosak voltak, de végül sikerült nyernem 3-2-re.

Ez után csak 2 óra pihenőm volt és kezdődött az elődöntő egy egyiptomi ellen. Itt az első szettben nem sikerült meglepni őt, és még nem is pihentem ki az előző meccsem, ezért az első szett elment. A másodikban vissza tudtam kapaszkodni a játékba, így lett 1-1. A harmadikban is volt szettlabdám, ezt nem tudtam kihasználni, 1-2 oda, majd a negyedikben 5-10-ről sikerült 10-10-re feljönnöm, de sajnos a meccs végül elment 1-3-ra.

A 3/4 helyért egy helyi olasszal játszottam, de itt már teljesen elfogyott az energiám, elveszítettem 1-3-ra. A hangulat azonban fantasztikus volt.

Számomra a verseny legszebb pillanata az volt, amikor sikerült nyernem a spanyol fiú ellen, mivel így bejutottam a legjobb 4-be. Tavaly ez nem sikerült, és úgy gondolom, hogy ezért büszke lehetek a teljesítményemre. A dobogó már csak a hab a lett volna a tortán…”

Gratulálunk a junioroknak!

Részletes eredmények itt: https://esf.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=168D42F8-89E9-4A4A-ACD8-6AA2E1AC4CC9

A mérkőzések itt nézhetők vissza: https://www.youtube.com/@FederSquash/streams

Share this post