Czakó Vince EZÜSTÉRMES a Dutch Junior Openen!

A hétvégén véget ért az a 2 kiemelt junior verseny, ahol 2 héten keresztül szoríthattunk a magyar versenyzőkért!

Első körben Püski Lénárd a Magyar Junior válogatott Szövetségi kapitánya értékelte az elmúlt megmérettetéseket;

“Sikerekkel és tisztességes helytállással tért haza a csapat a Kölnben és az Amszterdamban megrendezett két SuperSeries besorolású nemzetközi junior versenyről.

Ebben a két hétben a magyar junior versenyzők rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek és kaptak visszajelzést, miben kell fejlődniük a következő szezonban.

Mint azt már remélhetőleg minden squash kedvelő tudja, Czakó Vince Attila történelmi sikert ért el a European Junior Open megszerzett aranyéremmel és Amszterdamban is egészen a döntőig menetelt. Rengeteg kemény munka, szülői hozzájárulás és sok-sok nemzetközi versenyen való részvételnek köszönheti Vince ezt a remek szereplést. Bennem a döntő hagyott egy kis hiányérzetet, de türelmesnek kell lenni és bízni abban, hogy továbbra is jó úton halad, hiszen évről-évre egyre nehezebb dolga lesz.

Gratulálok és köszönöm neki, hogy kora ellenére próbált minden utasítást betartani, egy élmény nézni a játékát!

Összességében elmondható, hogy az élmezőnyhöz képest nem fizikálisan, annál inkább mentálisan és technikailag/taktikailag vagyunk lemaradva. Túlságosan hullámzó teljesítmény produkáltunk, voltak meccsek amik kifejezetten jól mentek, de rengeteg alkalommal nehezítettük meg saját dolgunkat koncentráció kihagyásnak köszönhetően. Azonban a két verseny lehetőséget adott ezen hibák átbeszélésére, kijavítására és megtalálni az okát, hogy a jövőben kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk két egymást követő versenyen.

Kiemelném Sáli Barnabás küzdő szellemét, rengeteg 3/2es meccset játszott (összesen 47 szettet a 13 mérkőzésen), ahol szívét-lelkét otthagyta a pályán és büszkén kijelentheti, kondíciója kiemelkedő a mezőnyben.

Nórit valószínűleg egy ideig “sajnos” nem látjuk az európai junior versenyszezonban, hiszen augusztusban Amerikában folytatja tanulmányait és squash pályafutását. Nóri több olyan játékost vert meg, akitől előző versenyen kikapott, viszont vagy nagyon jól vagy nagyon rosszul ment neki a játék. Fontos lesz konzisztensebben játszania, de biztos vagyok benne, hogy az amerikai mentalitás sokat fog ezen neki segíteni.

Tamara, Nándor és Máté, sem térhet haza szomorúan, hiszen több meghatározó győzelmet is sikerült elérniük, nekik lehet még egy kicsit erősnek bizonyult a verseny, de egy motivációs löketet kell adjon, hogy nyáron kijavítsák és behozzák vagy csökkentsék a lemaradást.

A holland verseny szervezése példaértékű volt. Amszterdamban egy 21 pályás komplexumban rendezték a versenyt. Főleg Európa és Amerika legjobb játékosai végeztek kiemelkedő eredményekkel, de nyert francia, egyiptomi, maláj, lengyel is a különböző kategóriákban.

Személy szerint pedig szeretném megköszönni elsősorban a szülőknek a bizalmat, illetve az Éltex Kft-nek a támogatást.

Egy óriási élmény volt számomra is, kapcsolat építés edzőkkel, programokkal a világ különböző pontjairól és rengeteg tapasztalat amit a jövőben biztosan hasznosítani fogok”- nyilatkozta Lénárd, aki már a fiatalokkal a tegnapi napon hazaérkezett Amszterdamból.

✅Ezzel a 2022/23-as szezon nemzetközi junior körversenye befejeződött.

Hamarosan érkeznek a főszereplők elemzései és élménybeszámolói.

Share this post