HÉTVÉGI BESZÁMOLÓ

Múlt hétvégén a Rózsadomb Squash Clubban került megrendezésre az I. Összevont Ranglistaverseny és a Hella Országos Amatőr körverseny I. fordulója. A versenyről Lőrinczi Balázs beszámolóját olvashatjátok.

📝 Szombaton az “A”, a “C” és az Amatőr kategória lépett pályára a megújult Rózsadomb Squash Clubban. Sajnos a női kategóriában nem volt jelentkező, de a lányok közül többen is játszottak a férfi mezőnyben.

Az amatőröknél 2 nő és 7 férfi nevezett. A női döntő így azonnal ki is alakult, ahol György Melinda vívta ki az első helyet Fehér Enikővel szemben. A lányok itt is becsatlakoztak a fiúk csoportjába.

Végeredmény: 1. Petrik Attila; 2. Hajmási Norbert; 3. György Melinda

A C-kategóriában 16 férfi és 2 női nevezővel erős mezőny jött össze, ennek megfelelően több szoros mérkőzés is volt a nap folyamán.

Végeredmény: 1. Tomor András; 2. Szabolcsi Márk; 3. Szécsi-Páj Linda; 4. Bartek Bálint

Az A-kategóriában 16-os főtáblával sikerült megrendezni a versenyt. Az elődöntőben az egyik ágon Nagy Simon 3-1 arányban győzött Kamocsai Bendegúzzal szemben a másik ágon Konfár Tamás kerekedett felül 3-0 arányban Szabóky Marcival szemben. A harmadik helyet végül Kamocsai Bendegúz szerezte meg és a döntőben Nagy Simon nyert 3-0 arányban Konfár Tomi ellen.

Végeredmény: 1. Nagy Simon; 2. Konfár Tamás; 3. Kamocsai Bendegúz; 4. Szabóky Márton

Vasárnap a B-, és D-kategória lépett pályára. B-kategóriában 2 női és 17 férfi versenyző mérte össze tudását. A nap folyamán kiemelkedően szerepeltek junior játékosaink a felnőtt mezőnyben. Szabolcsi Márk a legjobb 8-ig, míg Sáli Barnabás a döntőig jutott, ahol magabiztos játékkal 3-0 arányban győzött Juhász Áronnal szemben.

A hölgyek is keményen küzdöttek, de Rabi Illés kiváló játékkal megállította őket a menetelésben.

A harmadik helyért Tamásy Ábel küzdött Rabi Illés ellen, a mérkőzés Ábel győzelmével zárult 3-0 arányban.

A legszorosabb meccset Szécsi-Páj Linda játszotta Dávid Viktorral, ahol Viktor végül 3-2 arányban győzött.

Végeredmény: 1. Sáli Barnabás; 2. Juhász Áron; 3. Tamásy Ábel; 4. Rabi Illés

D-kategóriában 7 nevezés érkezett, ezért a döntő négyes hamar kialakult. A harmadik helyért Fábián László Zsolt játszott Czigléczki Gábor ellen. Gábor magabiztos játékkal győzött 3:0 arányban.

Az első helyért a junior Gulyás Attila küzdött nagyon szoros mérkőzést Tóth Viktorral , csatát Attila nyerte 3-2-re.

Végeredmény:

1. Gulyás Attila; 2. Tóth Viktor; 3. Czigléczki Gábor; 4. Fábián László Zsolt

Köszönjük Horváth István főbírónak az egész napos profi munkát!

Gratulálunk minden játékosnak! 👏🏼


Slovak Junior Open beszámoló! 🇸🇰

Tíz junior képviselte hazánkat múlt hétvégén a Slovak Junior Openen Pozsonyban. A versenyről Kohlrusz Balázs beszámolóját olvashatjátok.

📝A torna pénteken délután 2-kor kezdődött, a magyar csapat pedig nagyon szép eredményekkel zárt, többen javítanak vele a pontátlagukon.

A lányoknál Kun Krisztina U13-ban játszott, 1 győzelem és 1 vereség után lett második helyezett.

Gubik Jázmin U15-ben szintén 1 győzelem és vereséggel második lett.

Kovács Brigitta tisztesen helytállt és bronz érmet szerzett. Kell még egy kis tapasztalat a lányoknak, de szépen küzdöttek.

A fiúknál U15-ben Sáli Máté és Kárai Botond egészen az elődöntőig menetelt, ahol egymás ellen kellett játszaniuk. Ebből Boti jött ki győztesen, így Máté bronzért, Boti aranyért játszott. Máté magabiztosan be is húzta a harmadik helyet, Botinak már nehezebb dolga volt. Benne volt, hogy szettet hoz egy nála esélyesebb ellen, azonban ez most nem jött össze, ezüst érem a vége.

U17-es korosztályban magyar uralom volt, 1. Matuszka Marcell, 2. Vida Benjámin, 3. Hegyi Dániel.

U19-ben két játékosunk versenyzett, Németh Nándi nevezett egy korosztállyal feljebb, illetve Komlódi Regő. Nándinak most az 5. helyet sikerült megszereznie. Regő magabiztosan, szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt.

Gratulálunk minden magyar játékosnak, sokat kell még dolgozni, de versenyről-versenyre jobb lesz!

Köszönet jár a szülőknek és az egyéni támogatóknak, hogy a fiataloknak van lehetőségük ilyen versenyekre kijutni!

Jövő héten már Nordic Junior Open, aztán Hungarian Junior Open.

Sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek! 💪🏼 🙂

Share this post