World Squash Officiating (WSO) – Nemzetközi Squash Bíráskodási Hub

A WSO 2023. novemberi tájékoztatása alapján az alábbi összefoglalót készítettük egyenlőre tájékoztató jelleggel – várhatóan 2024. január elsejétől kötelezvény lesz.

Szervezet célja: A PSA, WSF és ESF szervezetekkel együttműködésével 2 évvel ezelőtt létrehozott online hub célja, hogy segítse a bíráskodás professzionálisabbá válását és sztenderdizálását világszerte. A hivatásos bírói munka fejlesztése mellett hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a játékosok jobban megérthessék a játékszabályokat, ezzel is fejlesztve játéktudásukat. Ezt úgy kívánják elérni, hogy érdekes, minőségi és informatív tartalmat gyártanak a játékot űző közönségnek, minden szinten.

Képzések: A WSO két új online tanfolyamot indít bevezető és versenyzői szinteken.

$15-os díj ellenében a résztvevők betekintést nyerhetnek a bírói gondolkodásmódba és, hogy játékosként hogyan tudnak minél optimálisabban teljesíteni ezeken a kereteken belül.

A kurzus online elérhető, a résztvevők önállóan, saját szabadidejükben teljesíthetik azt. A tanfolyamon nincs vizsga csak egy a kurzust lezáró kvíz, amelyet minimum 80%-os eredménnyel lehet teljesíteni, korlátlan számú próbálkozással. Miután a játékszabályok változnak, a kurzust 3 év elteltével szükséges megismételni.

Előírás / ajánlás: Az ESF minden ESF Junior, Masters és Championship eseményen résztvevőnek ajánlja a versenyzői tanfolyamot.

2024 január 1-jétől minden ESF Championships és PSA tag számára kötelező lesz.

Elérhetőségek:

  1. Bevezető szint
  2. Versenyzői szint

Share this post