British Junior Open 2024 -beszámoló

Az év első hetében került megrendezésre a legrangosabb utánpótlás verseny, a British Junior Open, amin egy népes magyar csapat is részt vett. Most az ő beszámolóikat olvashatjátok.

Juhász Nóri: Bejutottam a 32-be, ami a célom volt ezen a versenyen, viszont nagyon bánom hogy az első után a többi meccsemet nem tudtam hozni, pedig mindig csak egy kicsi hiányzott volna. Sajnos az utolsó meccsemet sérülés miatt fel kellett adnom, így végül a 30. helyen zártam.

Czakó Vince Nekem nagyon jól indult a verseny, az első meccsemet 3-0 arányban jó játékkal nyertem. Ezután sajnos egy indiai srác győzött le, majd egy argentin (3-0) és egy egyiptomi (3-1) is. Ezután mindkét meccsemet nyertem, így a 29. helyen végeztem.

Kárai Botond Összeségében úgy gondolom, hogy ez a 45. hely nem rossz eredmény, de úgy érzem ha egy kicsit jobban játszom, akkor lehetett volna ez jobb is. A verseny egyébként nagyon színvonalas, jó látni az élvonal játékosait.

Németh Nándi Nehézkesen indult a verseny, hiszen a torna előtti napokban épültem fel egy betegségből, ami látszódott az első mérkőzésemen. Szerencsére 3-2 arányban behúztam, viszont azt követően kvalifikáltam csak a 64-es táblára, ahol nyomban kikaptam. Végül az 55. helyet szereztem meg. A verseny nagyon jól szervezett, számomra elképesztő, hogy már a 32-be kerülésért olyan meccseket láthattunk, amiket egy átlagos SS torna döntőjében szoktunk.

Komlódi Regő A versenyt 2 győzelemmel és 4 vereséggel az 55. helyen zártam. El sem tudom mondani, milyen nagy öröm, hogy itt lehetek és a világ legjobb junior játékosaival játszhatok. A tempó, a mentalitás egyszerűen lenyűgöző és nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Sáli Barnabás Első meccsem üvegpályán kezdtem, ami érdekes érzés volt. Szerencsére megnyertem az első kört egy nehéz 3-2-es, 61 perces meccsen. A következő 3 meccsemet sajnos kikaptam, azonban ezután két 3-2-es győzelem következett. Így végül az 57. helyen zártam a tornát.

Püski Lénárd, Junior szövetségi kapitány értékelése: Az idei British Junior Openre a világ összes kontinenséről jöttek játékosok és számomra is egy hatalmas élmény volt látni, ilyen fiatalon mennyire képzett játékosok vannak. Továbbra is egyiptomi uralmat láthattunk, azonban az amerikai csapat is rengeteg játékossal érkezett és vitt haza érmeket, valamint India, Franciaország, Svájc, Malajzia és Kuwait szerzett érmet. A magyar csapat úgy gondolom tisztességesen helyt állt. Legtöbb játékosunk most lépett be a magasabb kategóriába, így sokan idősebb játékosok ellen léptek pályára. Sajnos senkinek sem sikerült bejutni a legjobb 16-ba, de bízom benne, ez a tapasztalat sok motivációt fog adni, hogy felvegyék a versenyt az élmezőnnyel. Az eredmények alapján az észrevehető, hogy Európa le van maradva az elittől. Lehetőségem volt több külföldi edzővel konzultálni és ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt sokkal több edzésre van szükség. Az egyiptomi elit, akik minden számot megnyertek heti 6 alkalommal napi 4 órát edzenek. Aki kiemelkedő eredményt szeretne elérni egy ilyen rangos versenyen, annak hasonló edzésszámot kell produkálnia, mert különben lehetetlen behozni a lemaradást. Sajnos nem csak szakmailag, mentálisan is van hova fejlődnünk. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a mentális felkészültségre és a stressz kezelésére, mert a másik oldalon már fiatal korban fejben nagyon profi ellenfeleink voltak. Bízom benne, hogy ez nem csak nekem, de a junior játékosoknak is nagy motivációs löketet ad a folytatáshoz.

Gratulálunk minden játékosunknak!

Share this post