Felnőtt válogatott összetartás – kapitányi értékelés

A felnőtt férfi válogatott keretből nyolcan vettek részt a közel háromórás csapatedzésen január 21-én a City Squash Clubban:

Szebeni Péter, Kamocsai Bendegúz, Püski Lénárd, Rózsa Barnabás, Konfár Tamás, Bíró Balázs, Nagy Simon, Tóth Miklós. Hozzájuk Krajcsák Márk szövetségi kapitány meghívására Kispéter Ádám és Makra Roland játékosok csatlakoztak.

A kapitányt az edzést, játékot és ebédet követően kérdeztük tapasztalatairól:

Mi volt a célja a mai csapatedzésnek?

Két Európa-bajnokságon sikerült a magyar csapatnak a II. divízióból az I. divízióba feljutni, a tavalyi első osztályból való kiesést követően most ismét célunk a visszakerülés. A mai összetartás is ezt a célt szolgálta, hogy a csapat minél jobban felkészüljön az EB-re fizikálisan, taktikailag, motiváltságban egyéni és csapat szinten.

Hogyan történt a résztvevők kiválasztásra?

A mai résztvevők, a bő keret több szempont alapján került kiválasztásra: az aktuális magyar ranglista helyezés mellett a 2023-as Országos Bajnokság eredményei, a szezon során eddig mutatott teljesítmény, a befektetett munka mennyisége és minősége, az egymás elleni játszmák, a játékosokban rejlő nemzetközi lehetőség mind szerepet játszott a csapatba soroláskor.

Miként értékeled a mai összetartást?

Sikeresnek ítélem meg a mai edzést, mindenki figyelt, a feladatokban odatették magukat és a maximumot igyekeztek kihozni magukból. Éhesek voltak az új impulzusokra és meglátásokra, bizonyítani akartak egymásnak és nekem is. Ez az egészséges versenyszellem, ami ma itt volt mindenképp kell ahhoz, hogy minél jobban teljesítsenek akár itthon, akár külföldön. Mindezeken túl engem is motivál, ha egy lelkes, aktív csapatot irányíthatok, nekem is nagy lendületet adott edzőként a fiatalok energiája.

Hálásan köszönjük Böhm Gabriellának, és a City Squash Clubnak, hogy a csapat részére ingyenesen biztosította a pályákat!

Az összetartás hangulata FB realsen és TikTokon megtekinthető.

A következő összetartás február 25-én lesz, addig mindenkinek jó edzést, sérülésmentes felkészülést kívánunk!

Share this post