Masters Csapatbajnokság bajnokcsapata a Budaörsi Szeniorok!

A 35 év felettiek Csapatbajnoksága hétvégén az Omega Sportcentrumban, Százhalombattán zajlott.

Kékesi Zsuzsi beszámolója a versenyről:

Udvardi Nórinak és az Omegának hatalmas köszönet jár az egész napos vendégszeretetért és a lehetőségért, hogy érett felnőttként is kipróbálhattuk az interaktív squasht.

A Masters CSB különlegessége, hogy a játékosoknak nem kötelező az egy klubhoz tartozás. Fantázianévvel bárkik alkothatnak csapatot, ha ki tudnak állítani versenyzőt minden kategóriában: Női 35+, Férfi 35+, Férfi 45+, Férfi 55+, így már hónapokkal korábban előfordulhat vetélkedés egy-egy favoritért.

Sérülés és baleset nélkül, remek hangulatban, sok izgalommal telt a nap. Mindenki küzdött társaiért, sokan erőn felül:

A Farkasfalka és a Zsuzsi és a Kacsák között az utolsó, 35+ férfi meccs döntötte el, hogy a döntetlen mérlegének nyelve kinek az oldalára billen, mert a 45+ mérkőzése Petrovics Sanyi és Lóczy Attila között rendkívül szoros (időnként hullámzóan hektikus) ötszettes derbivé kerekedett utóbbi győzelmével. Kirner Ricsi hozta a kötelező szettet és pontokat Szécsi Dávid ellen, így a Kacsák azonos meccs, azonos szettállás mellett 132/128 ponttal döntetlen-győzteskét kerültek ki az összecsapásból.

A Kacsák és a Best of 5 együttesének párharca a 45+ utolsó pillanatáig kérdéses volt. A férfi 55+ és Női mérkőzések után döntetlenre álltak, így a 45+ Lóczy – Pásztor Gergely tusa kritikus fontosságúvá vált. Mindketten mindent megtettek a győzelemért, 5/11, 11/9, 12/10, 9/11, 11/9-re végül Lóczy biztosított egy győzelmet a Kacsáknak. A 35-ös Kirner – Makra Roland csatában Ricsinek legalább két szettet kellett volna hozni, hogy ismét elinduljon a pontmatek. Ezzel Roli is tisztában volt, így bár az első két szettben Ricsi nagyon küzdött, végül a Best of 5 játékosa 3/0-ra hozta a meccset ezzel döntetlen-győztessé téve csapatukat.

Több egyenlő nem született, de fordulatos mérkőzéssé alakult a 45+ Petrovics – Bottyán István viadal a Farkasfalka és a Budaörsi Szeniorok között, Botyi 55+ létére lejátszva 45-be sikerült 3-2-es győzelmet aratnia.

Bár nem járt különdíj a legtöbb szettet játszó résztvevőnek, három mérkőzés alatt Lóczy és Petrovics vitték volna a pálmát 13-13-mal, utánuk Kirner Ricsi 11-gyel (aki Szécsitől és Szabóky Marcitól fogott egyet-egyet).

A végső győzelmet a két korábbi és egy jelenlegi válogatott tagot felvonultató Budaörsi Szeniorok szerezték meg a 12 mérkőzésből csupán két vesztes ütközettel, ezüstérmes a Best of 5 csapata hét győzelemmel, a dobogó harmadik fokán a Zsuzsi és a Kacsák kvartett állhatott öt diadallal, negyedik helyen a Farkasfalka végzett két vitt meccsel.

1️⃣ Budaörsi Szeniorok: Pocsaji Anita, Szabóky Márton, Tóth Miklós, Török András Albert, Nagy Péter Bálint, Bottyán István (a csapat tagjai a most hiányzó Lőrinczi Attila, Kozma-Erdei Évi és Lőrinczi Balázs)

2️⃣ Best of 5: Termel Katalin, Makra Roland, Tolmácsi Zoltán, Pásztor Gergely, Krasznai Gábor

3️⃣ Zsuzsi és a Kacsák: Kékesi Zsuzsi, Kirner Richárd Leonárd, Lóczy Attila, Török Zoli

4️⃣ Farkasfalka: Kisdaróczi Orsolya, Szécsi Dávid, Petrovics Sanyi, Pápai Miki, Vas Karcsi

Képek ITT

Gratulálunk minden játékosnak, rendkívüli nap volt, találkozunk a 2024/25 szezonban!

Share this post