Válogatott összetartás

A szombati A kategóriás versenyt követően vasárnap a City Squash Club adott otthont a felnőtt válogatott összetartásának. Ezúton köszönjük Böhm Gabinak a lehetőséget, hogy ahogy januárban, úgy most is díjmentesen adta a játékosok rendelkezésére a pályákat, ezzel támogatva legjobbjaink felkészülését az Európa-bajnokságra.

A két összetartás mellett csütörtökönként játékosaink a Rózsadomb Centerben edzenek, ahol Lőrinczi Balázs klubvezető biztosítja a helyszínt, köszönjük neki, hogy ő is önkéntes felajánlásával teszi mindezt!

Képek az első és a második összetartásról ITT találhatók.

Krajcsák Márk szövetségi kapitányt a most vasárnapi összetartás után kérdeztük:

Az összetartást megelőzte egy A kategóriás verseny szombaton. Mennyire vagy elégedett az ott látottakkal, tapasztaltakkal, volt-e meglepetés a keretjátékosok teljesítményével kapcsolatban?

Azt látom, hogy több játékos is egyértelműen fejlődött az elmúlt hónapokban, jó volt látni, hogy szoros és színvonalas mérkőzéseket játszanak egymással. Azon edzéseknek, amik a taktikára vannak kiélezve, látszódik a hatása. Egészséges versenyszellem alakult ki közöttük, húzzák egymást, emelik a saját és az A-s versenyek színvonalát. Kiemelném Kamocsai Bendegúzt, aki szettet vett el tőlem a döntőben, pedig jó formában vagyok. A többi ellenfelemnél is azt éreztem, hogy bátrak, hajtanak, jó irány indult el a válogatott edzésekkel, összetartásokkal. Jó látni, hogy ennyire sok játékos tudásban ilyen közel van egymáshoz.

A verseny meglepetése Komlódi Regő volt, aki újoncként szerepelt A-s kategóriás versenyen és aki meghívót kapott a felnőtt keret vasárnapi összetartására. Igazolta is, hogy hosszú távon lehet rá számítani, hiszen Szebeni Peti felnőtt válogatott játékosunkat legyőzte szombaton, a szintén válogatott Tóth Miklós dolgát is megnehezítette. Velem is összekerült, ahol nagyon érett, nemzetközi játékot mutatott.

Jó látni, hogy az utóbbi időben több olyan játékost motivál a válogatott edzés és a versenyrendszer magasabb színvonala, hogy nem csak a jelenleg aktív, de korábbi válogatott tagok is újra aktívak: Kispéter Ádám visszatért és Hoffman Peti is állandó tagja a válogatott edzéseknek. Ebből is azt gondolom, hogy jó irányba haladunk.

A mai összetartás a második volt, azonban rendszeresen együtt edzetek most már hetek óta. Volt-e különbség az előzőhöz képest? Miben látod a változást?

A mai összetartást a múltkorinál hosszabbra terveztem. Nem az volt a cél, hogy egymás ellen játszunk, hanem, hogy olyan taktikai feladatokat vegyünk, amivel a saját, megszokott stílusukból ki tudnak zökkenni. Olyan nemzetközi irányba forduljon játékuk, hogy abban a mezőnyben még jobban megállják helyüket. Hasonló feladatokat veszünk a csütörtöki válogatott edzéseken, úgy látom egyre jobban értik és alkalmazzák őket. Többen ezen apróságok hatására egyre kellemetlenebb játékossá válnak, ami mindenképp pozitív hozadékot mutat.

A mai nap nekem is nehéz volt a tegnapi négy mérkőzés után, elfáradtam, de jól esett ahogy az is, hogy látom ők is hajtanak, pedig tegnap versenyeztek velem együtt.

Ez is a versenyt követő napi összetartás lényege, hiszen az EB-n négy napon át minden nap van mérkőzés, látnom kell, hogy egy terhelést követő napon ki hogy bírja fizikálisan és mentálisan.

A felnőtt EB május 1-4 között lesz Svájcban. Megvan már az utazó keret?

Március legvégén kerül kihirdetésre a keret, hogy április elsejéig az utazó névsor leadása megtörténjen az Európai Szövetség felé. Addig már nem lesz verseny, csak a csütörtöki csapatedzések. Vannak biztos és szinte biztos indulók, de sérülés és baleset mindig közbeszólhat, így csak bátorítani tudom továbbra is a bő keret 12 tagját, hogy eddzen, készüljön.

Share this post