ÉLTEX Masters Biatorbágy

Szombaton 55 fővel került megrendezésre a 6. Éltex Masters a Viadukt Fittben.

Az eseményt Vass Zoltán és az ÉLTEX pénzdíjjal, a Culinaris pedig minőségi italokkal és édességekkel támogatta, köszönjük szépen!

Országh Péter a klub oldaláról, mint szervező beszámolója:

“A verseny reggel 9-től este 20:00-ig tartott, az erős mezőnynek köszönhetően sok színvonalas és izgalmas meccsnek lehettünk szemtanúi.

A versenyen végig jelen volt és segített a lebonyolításban Kékesi Zsuzsanna főtitkár asszony, köszönöm a segítségét!

A részletes beszámolót kezdjük a hölgyekkel!

A 9 fős mezőny 3-as csoportokban játszotta a mérkőzéseket. A legjobb háromba Fábián Mónika, Szombati Edina és Kozma-Erdei Éva került. Moncsi a bronzérmet szerezte meg, az aranyért pedig Évi és Edina vívott hatalmas küzdelmet. A mérkőzés elején Edó nehezen találta a játékát, Évi pedig nagyon magas színvonalú, pontos játékkal kihasználta ellenfele hibáit, és behúzta az első két szettet. Ezt követően Évi elkezdett többet hibázni, Edó pedig fokozatosan visszajött a játékba, és nagyon szoros szetteket követően pontos játékával végül meg tudta fordítani a mérkőzést. Így 3:2-re győzve ismét Szombati Edina lett a női kategória győztese! Ellenfele egyáltalán nem szégyenkezhet, hatalmasat küzdött és szép játékkal szerezte meg az ezüstérmet.

A 12 nevezővel induló 55-ös férfi kategória kifejezetten erős volt. A verseny papírforma alapján alakult. A legjobb négybe a top 4 helyen kiemelt Nagy Péter Bálint, Bottyán István, Nándori Levente, és Krasznai Gábor jutott. Az 1. helyen kiemelt Nagy Peti Bottyán Istvánt legyőzve, a 2. kiemelt Krasznai Gábor pedig Nándori Leventét felülmúlva került döntőbe. A bronzérmet a Masters versenyen először induló Nándori Levente szerezte meg színvonalas játékkal. A Nagy Peti – Kraszi rangadó ismét izgalmas játékkal örvendeztette meg a szurkolókat, melyben a kiegyensúlyozottan játszó Nagy Péter Bálint bizonyult jobbnak, és szerezte meg az 55-ös kategóriagyőzelmet. Ezüstérmes Krasznai Gábor.

21 fővel a 45-ös korosztály volt a legnépesebb, ahol Horváth István és Országh Péter között már a nyolcba jutásért is láthattak a nézők izgalmas mérkőzést, melyben hátrányból fordítva 3-2-re István jutott tovább.

A legjobb négybe végül Pásztor Gergely, Németh Balázs, Rabi Illés és Kovács Zsolt jutott be. Közülük egyedül Balázs nem volt a legjobb négyben kiemelve, de a bejutása nem volt meglepetés az előző versenyeken nyújtott teljesítménye alapján.

Zsolt Illést győzte le az elődöntőben, Balázs pedig Gerivel vívott egy nagyon szoros 3:2-es csatát, melyet Balázs megnyerve jutott a döntőbe. Színvonalas játékának köszönhetően Németh Balázst Kovács Zsolt sem tudta megállítani, így első Masters versenyét egyből behúzva nyerte meg a 45+ kategóriát.

A 35-ös királykategóriában 13 versenyző nevezett. A legjobb négybe Szabóky Márton, Szécsi Dávid, Krajcsák Márk és Makra Roland jutott. Az elődöntőben Márk 3:0-ra győzte le Rolandot, Dávid pedig szettet hozott Marci ellen, aki így 3:1-es magabiztos győzelemmel jutott tovább.

A bronzmérkőzés a verseny legizgalmasabb és legszorosabb mérkőzését hozta. Az első szettet Roland dominálta, 1:0 oda. Ezt követően két szoros szett következett, melyeket 11:9-re Dávidnak sikerült hoznia, így 2:1 Dávidnak. a 4. szettet nagyon simán, 11:1-re nyerte Roland, úgy tűnt, hogy Dávid elfáradt. A döntő szettre viszont összeszedte az erejét, és fej fej mellett haladtak, hosszú, küzdelmes labdamenetekkel megörvendeztetve a közönséget. 10:8-nál 2 szettlabdája is volt Dávidnak, melyeket Roland sikerrel hárított, és szettlabdát is szerzett 11:10 Rolandnak. Dávid a maradék erejét összeszedve küzdelmes labdamenetekben innen is fordított, és 13:11-re behúzta a győzelmet, ezzel megszerezve a bronzérmet!

A döntőben Krajcsák Márk és Szabóky Márton látványos játékkal szórakoztatta a közönséget, végül Márk szettveszteség nélkül nyerte meg a mérkőzést, a versenyt is és lett a 35. kategória bajnoka!

Marci így ezüstérmes lett, amivel sokéves Masters veretlensége szakadt meg.

A versenyen két először induló is dobogóra állhatott Németh Balázs és Nándori Levente személyében, örömmel tapasztaljuk, hogy a Masters versenyek továbbra is népszerűek a versenyzők körében, és régi-új játékosokat vonzanak be.

Említésre méltó esemény volt a díjátadók végén, hogy Nagy Péter Bálint a győztesnek járó 100.000 ft-ot felajánlotta a Szövetségnek, hogy fordítsa azt az utánpótlás tehetségek támogatására (kiemelve itt a Komlódi Regő nevét). A juniorok nevében köszönjük Péternek a nagyvonalú felajánlást!

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek, remélem, hogy találkozunk a következő szezonban is!”

Gratulálunk minden játékosnak! KÉPEK ITT

1. Szombati Edina 2. Kozma-Erdei Évi 3. Fábián Mónika
1. Krajcsák Márk 2. Szabóky Márton 3. Szécsi Dávid
1. Németh Balázs 2. Kovács Zsolt 3. Rabi Illés
1. Nagy Péter Bálint 2. Krasznai Gábor 3. Nándori Levente
55 Masters játékos egy helyen, egy időben

Share this post