Juniorok külföldön

Az elmúlt két hétvége zsúfolt volt juniorjaink életében.

Előbb Ausztriában, majd Horvátországban versenyeztek legjobbjaink, nem is akármilyen eredményekkel.

Austrian Open, Bécs

26 fős hazai junior delegáció vett részt a bécsi 220 fővel startoló versenyen, ahonnan három dobogós helyezést is haza hoztak. A csapatból kilencen végeztek az 5-8. hely között, Juhász Nóra U19-ben, Kosztyu Alex U11-ben szerzett bronzérmet, Lőrinczi Ákosnak pedig U13-ban került a nyakába az ezüst. A velük készült videós interjú a YouTube-n látható.

Részletes végeredmények ITT.

Croatian Junior Open, Zágráb

8 honfitársunk kiváló helyezéseket értek el, az ő megéléseik:

▪️ Kovács Brigitta: “A hétvégi versenyen a megszokottnál picit gyengébbek voltak az ellenfeleim, így elhatároztam a verseny előtt, hogy a hétvégét szettveszteség nélkül szeretném végigcsinálni, ami sikerült is! Minden meccsemet 3-0-ra nyertem! Végül első helyet szereztem meg amire nagyon büszke vagyok!

▪️ Juhász Nóra: “Ez a verseny alacsony besorolású és nincs sok versenyző, úgyhogy én számítottam a győzelemre. Viszonylag könnyebb meccseimmel meg is tudtam nyerni. A játékommal teljesen elégedett vagyok. Fókuszált és összeszedett voltam végig, kihoztam sokat a játékomból.”

▪️ Sáli Máté: “A verseny előtti célom az volt, hogy dobogóra állhassak. Úgy indultam neki a meccseimnek, hogy most van a legnagyobb esélyem a nyerésre. A játékom összeszedett és jó volt, taktikailag követtem bátyám utasításait, tanácsait. 5 meccset játszottam, a döntőben az első szettet vesztettem a többi szettben összeszedett volt a játékom így 3-1 arányban nyertem.”

▪️ Sáli Barnabás: “Úgy érkeztem a versenyre, hogy győzni szeretnék és magas színvonalat mutassak egész hétvégén. Tudom, hogy nem ez a legerősebb verseny a naptárban de jó érzés volt nyerni, hiszen egy versenyt önmagában nehéz nyerni.”

▪️ Németh Nándi: “Nagy esélyekkel érkeztem a versenyre, elvártam magamtól, hogy legalább a dobogóra felállhassak. A teljesítményem viszonylag hullámzó volt, de szerencsére nem befolyásolt a döntőbe jutásért. A döntőben egy lengyel sráctól kaptam ki, annak ellenére, hogy minden szettet fölényes előnnyel kezdtem. Rengeteg kontakt és reklamáció jellemezte ellenfelemet, melyekkel többnyire sikerült kizökkentenie a nyerő szériákból. Így a 2. helyet sikerült megszereznem.”

Kárai Boti: “A versenyre azzal a gondolattal indultam el, hogy a kiemelésemet próbáljam megtartani, ami sajnos nem sikerült. A játékommal elégedett vagyok, mert szerintem minden meccsemen sikerült kihozzam magamból a maximumot, ami a 3.helyre volt elég.”

▪️ Gulyás Attila: “A versenynek 3/4-es kiemeltként kezdtem neki, a minimum az volt hogy idáig el is jussak. A fő célom az volt hogy Kárai Boti barátomat megverjem az egyik meccsünkben, a második öt szettes meccsünknél alul maradtam. A játékommal nem teljesen vagyok megelégedve, mert nagyobb odafigyeléssel és koncentrációval a harmadik hely is meg lehetett volna, így sajnos csak negyedik lettem.”

▪️ Vida Benjámin: “Ezen a versenyen egy korosztállyal feljebb indultam, hogy megmérettessem magam és tapasztalatot szerezzek idősebb, rutinosabb játékosokkal szemben. Egészen jól ment a játék, ahhoz képest hogy az U19-es játékosokkal játszhattam. Elvárásaim nem igazán voltak, de jó volt látni és megtapasztalni hol tartanak mentálisan, fizikálisan az U19-es mezőny versenyzői. Összességében elégedett vagyok az itt nyújtott a teljesítményemmel, de azt is látom min kell javítanom, erősítenem a jövőben. Végül a 4. helyen sikerült végeznem.”

Gratulálunk a játékosoknak!

Share this post