U19 EB

Középmezőnyben végzett a magyar U19-es junior válogatott a Csapat Európa-Bajnokságon!

A tornáról a szövetségi kapitány, Püski Lénárd beszámolója:

“Pozitív eredménnyel tért haza az U19-es junior csapat Bukarestből, egy hellyel sikerült megdönteni a kiemelésünket. Nehéz csoportba kerültünk, rögtön Svájc, a végül bronzérmet szerző csapat ellen kezdtünk az üvegpályán, ahol Barni 1-1-es állást biztosított a csapatnak. Nóri nagyot küzdött, de nem sikerült a meglepetés. Németek ellen hasonló volt a helyzet, Regőnek volt esélye a győzelemre, de ellenfele erős volt.

Tudtuk, ha az írek ellen 3-0-ra nyerünk továbbjuthatunk. Talán az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a csapat ezen a meccsen, sikerült nyernünk, de a 2-1-es győzelem csak csoport 3. helyet jelentett, így a legjobb 8 közé nem sikerült bejutni.

9-16 között a norvégokat magabiztosan vertük, a spanyolok következtek, akiket a 8-ba vártam. Ez a meccs túl erősnek bizonyult, sajnos mind a két meccsen 3/0 arányban kaptunk ki. Itt már érezhető volt Regő sérülése, sajnos az utolsó meccsen nélküle kellett pályára lépnünk, az erős belgák ellen, ahol 3/0 arányban maradtunk alul. Örültem, hogy így Szabolcsi Márk is pályára léphetett, abszolút megérdemelte a játéklehetőséget.

Összességében nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat. Idén először éreztem azt, hogy nem vagyunk lemaradva mentálisan és fizikálisan sem. Sportszerűen, fegyelmezetten és az utasításokat betartva játszottak juniorjaink. Kifejezetten könnyű dolgom volt fegyelmezni, irányítani a csapatot, mindenki profi hozzáállást mutatott. Külön kiemelném Barni teljesítményét, hiszen 5/4 meccset nyert, 196 percet játszott összesen a csapat EB-n.

Hosszú volt a 10 nap, a végére már sok európai játékos megsérült, azonban az EB-t nagyon színvonalasan rendezte meg a román szövetség.

Gratulálok az egész csapatnak, köszönjük a segítséget és támogatást a szövetségtől és minden edzőtől, szülőtől! Regőnek ez volt az utolsó junior versenye. További sikereket kívánok neki a jövőben, egy nagyon kecsegtető PSA játékos lehet belőle! Nóri neked jó utat vissza Amerikába! Hajrá tovább!”

Gratulálunk a junioroknak!

Share this post