Felnőtt Csapat Európa-bajnokság május 1-4

Május 1-én szerdán startol a Squash Csapat Európa-bajnokság, Magyarország a 2. Divízióban a 2. kiemeltként vág neki a tornának! Válogatottunk a B-csoportba került, ahol szerdán 15:30-tól Dánia, majd csütörtökön 9:30-kor Szlovákia lesz az ellenfelünk.

Dánia a 7. kiemelt az Európa-bajnokságon. Az országban egyre több a kiváló fiatal játékos, többször is voltak már az 1. Divízióban, az biztos, hogy a 2. Divízióban stabil helyük van. Legmagasabban jegyzett játékosuk Theis Houlberg a 223. helyet foglalja el a világranglistán, a többiek is erős, fizikai játékot játszanak és 1-4. pályán veszélyesek lehetnek a mieinkre.

Szlovákia a 11. kiemeltként és a legfrissebb 3. Divíziós Európa-bajnok csapaként vág neki a zürichi tornának, tavaly Norvégia és Románia előtt nyertek Gibraltáron. Legerősebb játékosuk Tomás Tóth, aki magyar felmenőkkel rendelkezik és a mieinknek ismerős lehet, ugyanis Tomás több éven át játszott a Magyar Bajnokságban, tehát jól ismeri az erőviszonyokat. Jó eséllyel ő fog játszani az 1. pályán.

A magyar válogatott utazó kerete nevezési sorrendben:

Farkas Balázs, Takács Benedek, Püski Lénárd, Simon Dániel, Kamocsai Bendegúz és Krajcsák Márk.

A tornáról élő közvetítés lesz, az üveg pályát a SquashTV-n követhetjük, a többi pályát ezen a YouTube csatornán: https://www.youtube.com/@SquashStreamingUster

(Élő közvetítés nem minden pályáról lesz elérhető!)

A részletes eredményeket folyamatosan frissítve itt találjátok. ➡️https://tinyurl.com/5xerjfjf

Hajrá, Magyarország!

Share this post