Italian Junior Open 2013

A hét végén Riccione-ban került megrendezésre az Italian Junior Open verseny, ahol öt magyar fiatal is pályára lépett. A végső mérleg igen sikeresnek mondható, egy első, egy második, egy harmadik, egy hatodik és egy tízedik helyezést sikerült begyűjteni.
Török András részletes beszámolója a verseny utolsó napjáról:
 

Farkas Balázs (Alba-Török SE) megnyerte az Italian Junior Open U17 kategóriát igazolva kiemelését. A döntőben egyiptomi ellenfelét Mohanad Haikal-t 3:1 arányban győzte le. Farkas B – M.Haikal 11:6,11:5,6:11,11:6
 
Dévald Tamás (Alba-Török SE) az U13 döntőben alulmaradt 3:0 arányban az egy évvel idősebb svájci Yannick Wilhelmi ellen, aki érettebb játékkal megérdemelten nyert 11:3,11:8,11:7 arányban.
A fiúk küzdős szép meccset játszottak, amit még a versenyt megtekintő David Palmer is elismerően megtapsolt. Tamás 2. helyével így is rengeteg világranglista pontot szerzett, aminek segítségével talán bejut a világ 5 legjobb játékosa közé.
 
A nap meglepetését Dévald Péter (Alba-Török SE) okozta, aki miután május végén korosztályt váltott, első versenyén vett részt U15 kategóriában. Az hogy 4-be jutott már önmagában bravúr volt, a kiemelése ellenére nem igen számítottunk erre. Amit viszont a vasárnapi napon művelt, külön dicséretet érdemel. Rutinos és kifejezetten nagy termetű angol(!) ellenfél várta a bronz meccsen Lewis Southward személyében, aki korábban U13 kategóriában is hengerelte a mezőnyt..Petit azonban nem ijesztette meg a múlt, bátran és agresszíven játszott végig, angol ellenfelét körbe-körbe futtatva iszonyatos ritmust diktált, majd brilliáns nyerő ütésekkel fejezte be a labdameneteket. Kétségkívül élete formáját nyújtotta. Bátor érett játéka meg is hozta a gyümölcsöt 3:1 (11:9,11:8,4:11,11:5)-re diadalmaskodott és így övé lett a bronzérem.
 
Polgár Luca (Alba-Török SE) 6. lett az U17-es lányok között. Luca eredménye biztató a jövőre nézve. Fejlődése egyre gyorsul, szeptemberre komoly tényezővé válhat a női mezőnyben mind külföldön, mind pedig itthon.
 
Szüts Dani (Alba-Török SE) U19-ben sérülésének köszönhetően a 10. helyet szerezte meg, ami ilyen körülmények között bravúros teljesítmény.

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük