Riga Open 2014

Polgár Luca beszámolója:
1. nap
Csütörtökön érkeztünk meg Rigába, ahol Zsófi is meg én is a női elit kategóriába lettünk sorolva. Az első akadályt mind a ketten könnyen vettük 3-0-ra. Második körben a négy közé jutásért először én kezdtem, első szettben ismerkedtem ellenfelem játékával, hamar rájöttem, ha az ő stílusát veszem fel, nem tudok nyerni, így második szettben ezt orvosoltam, kiegyenlítettem. 3-4 szettben, szoros küzdelemben ismét 1-1-et játszottunk, jöhetett a mindent eldöntő döntő játszma. 10-10-ig fej-fej mellett haladva küzdöttünk, ahol egy hosszú labdamenet alatt végleg kifárasztottam ellenfelem, ezek után az utolsó pontot könnyen beütöttem. Zsófi egy orosz játékos ellen lépett pályára, már az első perctől kezdve nyomás alá helyezte ellenfelét, gyönyörű, pontos játékot hozott végig a meccs alatt. Az első (viszonylag) szoros 11-8-as játék után második szettben már bizonytalanul játszott a másik, Zsófi ezt kihasználva még tovább növelte a fölényét, két szett alatt sikerült az orosznak összesen 11 pontot csinálnia végül. Összességében ellenfeleink jók voltak, sikeres napot zártunk.
Holnap egy meccsünk lesz, sajnos egymás ellen a döntőbe jutásért délben.

2. nap
Sajnos a szerencsétlen sorsolás miatt a 3. körben összekerültünk Zsófival. Többek szerint a verseny legszínvonalasabb meccsét vívtuk, mind a kettőnknek jól ment a játék, szép, hosszú labdamenetek voltak, jól használtuk ki a helyzeteket. Zsófi nyert 3-0-ra.
Holnap Én játszom először, délután 2-kor egy orosz lánnyal a 3. helyért, aki a lett lánytól kapott ki 3-0-ra ma.
Zsófi a lett ranglisavezető ellen lép pályára, akitől a zágrábi EB-n 2-3 arányban kapott ki. Zsófi itt már fel tudta venni a gyors ritmusát, a lettnek viszont nem volt még erős ellenfele, így lassú játékkal is eredményes tudott lenni. A lett az EB-n minden mérkőzését megnyerte.
Mind a ketten nagyon várjuk már a holnapot, mindent megteszünk azért, hogy el tudjuk hozni az 1. illetve 3. helyet.
Köszönjük mindenkinek a szurkolást!
3. nap
Kettőkor kezdődött a meccsem. Előző nap már láttuk ellenfelem meccsét, hamar elfárad, keresztlabdákra nem túl gyors. Nem volt nehéz kitalálni a taktikát, gyorsan, laposan kellett játszani. Ez működött is, probléma nélkül nyertem 3-0-ra, így felállhattam a dobogó 3. fokára.
Következett Zsófi meccse a nála két fejjel magasabb lett lánnyal. Első szettben nem sikerült a megbeszélt taktikát hoznia, így azt elvesztette. Második szettben végig fej-fej mellett haladtak, itt már jöttek Zsófi bepattanósai is, de a végén egy rossz ítélet után egy gyorsan befejezett ponttal ezt is hozta a lett 12-14-re. 3. szettben az elejétől kezdve erőszakos, gyors játékkal kizökkentette a komfortzónájából, és sikerült elfárasztania, könnyű 11-5-ös szett lett, ami Zsófinak is jól jött a meleg miatt, tudott kicsit többet pihenni. Negyedik és ötödik szettben Zsófi pontos, lapos labdáit már nem tudta jól leröptézni, lemaradt róluk, és ezt kihasználva mind a kettőt 11-5-re hozta, így aranyérmes lett.
Összességében mind a ketten a maximumot hoztuk, eredményesen zártuk a versenyt.
Köszönjük a sok szurkolást és támogatást az otthoniaknak!

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük