Farkas Balázs 16 között az EB-n

Ma kezdődött el az U 19-es Európa Bajnokság egyéni versenye Prágában, Farkas Balázs (9/12) részvételével. A férfiak mezőnyében 128-as tábla van, ahol Balázs az első körben előnyerő volt. Első mérkőzése a 64 között ma délben volt a svájci Andreas Dietzsch ellen. Balázs magabiztosan nyert 3:0 arányban (11:2,11:2,11:6) Délután 17:20-kor játszotta következő mérkőzését az angol Kyle Finch ellen. A kiemelés Balázs mellett szólt, de egy szoros találkozót láthattunk. Talán az első szettben nehezen melegedett be játékosunk, de ezt 11:8-ra sikerült megnyerni. A második szettben magára talált, és szép játékkal 11:4-re meg is nyerte. A harmadik játszma az angol fiúnak ment jobban, nagyon eltökélten játszott, Balázs mintha egy kicsit kiengedett volna. Talán a hajnali kelés és utazás jött ki rajta. Ezt az játszmát az ellenfél vitte 9:11-re. A negyedik játszma eleje sem sikerült fényesen, de aztán Balázs magára talált, és 11:9-re sikerült megnyerni. Úgy tűnt, hogy Balázsnak jót tesz a szoros játék, akkor összeszedetebb.
Holnap a 16 között 13:20 órakor fog játszani az ír David Ryan ellen, ez már egy nagyobb kihívás lesz, mert ellenfele a 7/8 kiemelési helyet kapta.
A mérkőzéseket élőben lehet nézni a verseny weboldalán, de a holnapi mérkőzést a 2. pályára tették, ami sajnos nincs bekamerázva. Az élő közvetítést az alábbi linken lehet elérni:  
http://www.cz-squash.eu/ejc-19-2015/galery_en.aspx

Share this post