A felnőtt Csapat EB értékelése

Az EB-re a válogatott keret 4 csapatépítő összetartással készült. Két állomás volt a CSC-ben egy-egy Szeged SC és RSC-ben amiért köszönet a kluboknak! A keret tagja teljes odaadással készültek az Európa Bajnokságra!
Minden összetartáson a játék szituációk és taktika elemek gyakorlását tartottuk fő feladatnak és ezek gyakorlása volt a fő feladatunk.
A csapat elé az EB-n minimális célként a nyolc köze jutást tűztük ki.
Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette a felkészülésünket és lehetővé tette a szereplésünket ezen a rangos eseményen.

Úgy gondolom a csapat tagjai megértették és mindent megtettek a jó szereplés érdekében.
A férfi bővített keret tagjai önzetlenül segítették az utazók felkészülését és ezért külön dicséret illeti Vas Mátét, Boros Dávidot és Cséffalvay Danit.
A lányok esetében a sérülések és lemondások miatt kicsit szegényesebb volt a létszám, de a fiúk segítségével megfelelően folyt a felkészülés.
Előzetes megbeszélésünk szerint Krajcsak Mark nem csak mint játékos, hanem mint a férfi csapat edzője vett részt az EB-n!
Márk kellő odaadással és szakmai tapasztalatával tudta segíteni a csapat munkáját és nem utolsósorban kimagasló játékával segítette hozzá csapatunkat az elért 6. hely megszerzésében.
Püski Lénárd úgy, mint Sebők Benedek vagy Hoffmann Péter maximálisan felnőttek a feladathoz és hozták a tőlük elvárt eredményt a verseny folyamán. Farkas Balázs a csapat legfiatalabb tagja, noha egy nagyon feszített verseny időszakkal a háta mögött került be a válogatottba sajnos a sérülése miatt nem tudta azt a szintet hozni, amit elvárt volna saját magától, de ennek ellenére kitűnő hozzáállása és tudása megfelelően segítette a csapatot!!
Az egyik legrégebbi motoros, Szabóky Marci próbálta felvenni a harcot a fiatalokkal és nem okozott csalódást, hozta amit elvártunk tőle. Minden csapatértekezleten megbeszéltük, hogy rá főleg a csapat taktikája miatt hárul nagy szerep, amit teljesített is, sokat számított nemzetközi tapasztalata.
Úgy gondolom, dicséret illeti az egész csapatot az EB-n elért eredményéért, noha kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, ami nem csak rajtunk múlt! Ennek ellenére mindenkivel elégedett vagyok, és úgy gondolom indokolt, és ideje volt a fiatalításnak.
A lányoknál ismét bebizonyosodott, hogy nagyon nehéz nemzetközi sorozat-versenyen részt venni tartalék nélkül, de maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal és szereplésükkel. Úgy gondolom, hogy az 5. hely volt a reális cél ebben a mezőnyben és maximum a 4. hely lett volna elérhető a legerősebb magyar összeállítással is, látva a többi csapat játékát. Ennek ellenére mindent megtettek a lányok, hogy minél jobb eredmény érjünk el.
Összegezve a csapat minden tagjával elégedettek lehetünk, büszke vagyok rájuk és úgy gondolom, mindenki felnőtt a feladathoz és elvárásokhoz!!
A megfiatalított magyar csapat a szponzori elvárásoknak is eleget teve képviselte méltón hazánkat a dániai 2015-os Európa Bajnokságon !!!

Tisztelettel es köszönettel:

László Imre
Szövetségi kapitány

2015.június 2.

Share this post