Farkas Balázs az U19-es Világbajnokságon

Sikeresen kezdtük a tornát, mivel Fortunának köszönhetően nem volt ellenfelünk az első körben a 64-be kerülésért. Könnyű bemelegítő meccs volt, nem tartott túl sok ideig és a magabiztos győzelem sem forgott túlságosan veszélyben, 11/0-11/0-11/0, imponáló kezdés.
A második fordulóban gondoltuk megpróbáljuk egy játékos ellen is, hátha úgy is megy, és még talán élvezzük is egy kicsit!

A svájci Roman Allinckx-ra várt a feladat, hogy ezt a problémát megoldja. A fiatalemberről nem tudtunk túl sokat, csak azt, hogy körülbelül ugyan azt a játékerőt képviseli, mint a svájci egyes Dimitri Steinman, aki a kiemelésnél mint tudjuk előrébb lett rangsorolva mint Balázs. Játszottunk mar vele, ha emlékezetem nem csal már kétszer is vertük 3/0-ra, legutóbb az EB-n Prágában
Visszatérve a mérkőzésre jómagam 3/0-as győzelmet vártam, lehetőleg szoros szettek nélkül.
Azt kertem Balázstól, hogy próbálja a gyors agresszív játékát játszani, sok bepattanóssal, pontos alapjátékkal, és hogy már az első, labdamenettől tudassuk vele, hogy itt csak akkor üt pontot, ha gurul a labda. Az első szett elején 4/4-ig fej-fej mellet haladtunk, a játékunk gyors volt, de elég pontatlan, úgy hogy meg is ijedtem egy kicsit. De mint utána kiderült, eddig bírta a fiatalember ezt a tempót. Produkált utána a fiam egy 6/0-at es maris játszmalabdánk volt. A másodikat sikerült is beütni /az elsőt levertük persze, erre akár fogadhattam volna is a tippmixen jó szorzóval/ Így 11/5 az első game ide. A második es a harmadik szettben is kicsit, mást játszottunk. Bátrabban vitettem vele előre a játékot a pálya első harmadába ezzel is több átlót futtatni ellenfelével, valamint a holnapi meccsre is készülvén egy kicsit több röptét kértem tőle. Nagyjából ült is a dolog. A másodikban 5, a harmadikban 2 pontot ütött Roman. Egész pontosan a másodikban nem ö ütött 5-ot hanem mi rontottunk 4-et, ami ugye nem ugyan az. Sokan mondhatják, hogy belefér, de szerintem az az egyik legfontosabb, hogy ne mi adjuk neki a pontokat, hanem dolgozzon meg érte, akkor nem sajnáljuk tőle, sőt! Az utolsó szettre nem is kértem mást, mint ugyan ezt a taktikát csak hiba nélkül lehetőleg. Majdnem tökéletesre sikerült, csak egyet rontottunk /egy ügyetlen strokot/ a második pontja egy szép szerva-röpte volt, az rendben is van.
Összegezvén a mérkőzést, jól játszottunk, picit sok hibával, de jó tempóval es a taktikát betartva. Úgy gondolom, ha a francia egyes ellen koncentráltak leszünk es odatesszük magunkat, nem lehet gond. Azzal mar bent lennénk a 16-ban, amit célként tűztem ki a sorsolást nézve a VB előtt. Persze a holnapi esti meccs lesz majd az érdekes, ha az elsőt megnyerjük a 3.kiemelt egyiptomi ellen.
De ne szaladjunk annyira előre csak szép sorjában.
Farkas János beszámolója.
( Balázs következő mérkőzése a francia Benjamin Aubert ellen ma 13:20 órakor kezdődik.)

Share this post