Az U19 VB negyedik napja

Új nap, új reggel, újabb csalódás, edzői szemmel!
Mint írtam, tegnap beneveztünk egy nem hivatalos versenyre, ahol végül is 16-os tábla jött össze.
A fiam háta mögött, előre dörzsöltem a tenyerem, mert azt az angol fiút kaptuk első körben, aki a VB- n elkapta a 3/4 helyen kiemelt egyiptomi fiút/ Amr Mustafa Arafa /,- igaz aztán a 16-ba jutásért kikapott a pakisztáni Asim Khantol / ezekkel a Khanokkal csak baj van- bocs Khan Shakeel ezt nem hagyhattam ki, majd kiengesztelek valahogy /
A lényeg, hogy ez a meccs fontos nekem, azért, hogy reálisabb, pontosabb képet kapjak Balázs jelenlegi tudásáról.

“Füstbe ment terv”- mondaná Petőfi úr, mert az angol barátunk nem jött el. Bevallom ezzel még nem találkoztam, hogy egy brit, vagy egy szigetországi versenyző, be van nevezve, és le sem mondja. Erre az éles következtetésre abból jöttem rá, hogy a szervező folyton tőlünk kérdezte, hogy megjött a már az angol fiú? Nos, ezúton is közölném vele, hogy sajnos nem érkezett meg!
Talán erről neki többet kellett volna tudnia, mint nekünk.
Walkover-es győzelem! Papíron.
Egy svéd fiatalember következett, aki 11/2-11/7 után közölte velünk, amit a szervezők elfelejtettek, miután mosolyogva kikapott Balázstól, hogy – best of 3 game -ez talán még  komolyabbá teszi a tornát!
De legalább mozog a Balázs egy kicsit.
Holnap egy Dél-afrikai fiúval játszunk, akiről csak annyit lehet tudni, hogy a torna egyik legpechesebb embere.
Az első fordulóban walkover volt szegény,majd a torony magas kiemelt Alias Diego-t kellett volna megvernie, /róla és játékáról majd később, egyenlőre, elég legyen annyi, hogy PSA felnőtt ranglista 43. hely /- később a vigaszon is egy meglepetésre kiesett egyiptomival került össze, aki szinte biztosan nyeri meg a vigaszt.
Azután ha minden igaz akkor a franciak fiatal junior tehetsége a meg csak 16- eves Victor Cruin követezik majd.
Több Eb-n is láttam már játszani a fiút, es biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk meg hallani róla. Kíváncsi leszek erre a két meccsre is, remélem nem lesz gond!
Most pár szót az elődöntőkről!
Lányok, négy egyiptomival! Házi derbik, végül is otthon is lejátszhatták volna, nem kellett volna ennyit utazniuk.
Az első elődöntő egy elég csúnya, bírói ítéletekkel tele tűzdelt /szettenként legalább15-20 ítélet/ mérkőzés .
A tavalyi győztes Habiba Mohamed – mi a Baluval csak pörölynek, vagy kalapácsnak hívjuk, játszott Salma Hany Inrahimmal
Érdekesen alakult  a meccs, 1/0-ra és 2/1 re is vezetett a szebb, kulturáltabb fallabdát játszó Salma, sőt 2/2-nél 10/6- ja is volt,de mégsem tudta megnyerni a mérkőzést, mert írd és lásd ,4 ki nem kényszerített hibával felhozta a pörölyt, aki a rövidítésben meg is nyerte a meccset – azt hiszem talán 15/13-ra!
Aki teheti nézze meg a YouTube-on Habibat játszani, mert megérne egy tanulmányt.
Jómagam úgy írnám le, hogy még a fonák oldalon viszonylag szép technikával játszik, addig tenyeresen, nevezzük parasztlengőknek, mert technikailag semmi, de iszonyatos erővel lövi le az ellenfeleit a pályáról.
Mozgása koordinációs zavarokkal küzd, minden ütésbe gyakorlatilag beleesik a pálya első harmadába, és Maria Sharapovaként örül minden egyes pontnak!
Ja es tavaly is Ő volt a nyertes, az akkori női felnőtt PSA ranglista 10-körüli Gohar-t verve a döntőben! Vele játssza idén is a visszavágóját a tavalyi finálénak.
Ha nem Gohar kisasszony nyer én szögre akasztom az eddig is teljesen ismeretlen squash játékos múltamat, és nagy betűkkel, kiírom a tatabanyai klubunk falára, hogy NEM ERTEK A FALLABDAHOZ!
Egyébként bocsánatot kérek ezért a pár mondatért Habiba kisasszonytól, mert véleményem szerint, a bírók egyértelműen őt sújtották az ítéleteikkel. Szerintem ez a mozgásából eredt túl, lassú az ütőerejéhez képest. De ÓRIÁSI szívről és akaratról tett tanulságot azzal, hogy ment es csinálta amit tud, és meg is  nyerte a mérkőzést!
Visszatérve a másik elődöntőre!
Na, az minőségi fallabda volt, két kulturált, szimpatikus játékos. Mindkettő PSA-zik már jó ideje / most jut eszembe Habiba meg csak 16 eves te jó ég/ és szép technikával, okosan gyűrték egymást.
Végül is Methvolly kisasszony kikapott 3/1- re, egy közel négy órás színvonalas mérkőzésen. Pedig én neki drukkoltam, buktam is egy kólát a fiamtól, de így is úgy is en fizettem, túl fogom élni!
Fiuk:
Az egyik ágon a malajziai kis Ong Beng He, akit azért hívunk így, mert nem csak hogy kiköpött mása az eredetinek, csak 40 centivel alacsonyabb, de ugyan olyan szép technikával, gyönyörű lábmunkával játszik.
Teljesen megérdemelten került a 4- be. Persze Elias ellen nem volt sok esélye, mint senkinek sem, de én rá tennék a bronz meccsén az egyiptomi ellenében. Majd befűzöm Balázst, ő minden ilyenre kapható!
Ezzel el is értünk a másik elődöntőhöz, amit két rendkívül szimpatikus egyiptomi játszott. Yosef Sollimann, és Ehab Saadeldin
Előbbi a Balázst ejtette ki, majd egy angolt, úgy hogy nagyon kíváncsi voltam meddig viszi de, mint latjuk a későbbiekben a döntőig sikerült. Utóbbi pedig a torna második kiemeltjét a pakisztáni Tayyab Aslam-ot búcsúztatta egy öt szettes 3/2-vel.
Tovább növeli ennek értékét, hogy a pakisztáni a felnőtt PSA ranglistán 80 körül van.
Nekem néha úgy is tűnt, hogy Aslam úr annyira biztos volt a győzelmében, hogy nem vette túl komolyan az egyiptomi fiút, és lásd mi lett a vége, zakó, egy közel másfél órás küzdelemben.
Teljesen más mérkőzés volt ez az elődöntő, mint Eliasé, mert itt mindkettőnek sokat kellett dolgoznia minden egyes pontér, de végül is a Balázst verő Soliman nyert 3/1- re, ezzel jutott a döntőbe.
Jött is a fiam okos következtetése, hogy akkor neki így mar nem is olyan szörnyű az a 3/0-ás zakó Solimantól, mert hat a döntőig végigment a mezőnyön.
Azonnal kontráztam is, azzal, hogy nem maga a 3/0 volt a szörnyű, hanem a mutatott játéka.
És, hogy még jobban fájjon, szegény egyiptomi fiúnak esélye sem lesz a döntőben még egy szettre sem, ezt is borítékolom, mint a női meccsre tett ígéretemet!
Nos röviden / vagy kicsit hosszabban / mára ennyi Folyt köv. holnap.

Farkas János beszámolója

Share this post