Szezonnyitó B-s verseny Biatorbágyon

Szombaton került megrendezésre a szezon első B-s felnőtt férfi versenyére a biatorbágyi Viadukt Sportközpontban. A versenyre 30 nevezés érkezett, köztük több fiatal játékoséval, a verseny reggelén sajnos két jelentkező lemondta a részvételt betegség miatt, így 28 fővel vette kezdetét a viadal.
Már a selejtezőkön akadtak meglepetések illetve nagyszerű mérkőzések, de a papírforma is kissé borult az elsőként kiemelt, sérüléséből visszatérő, de még nem 100%-os Krasznai Gábor az első fordulóban nagy csatában, de kikapott 3-2-re Horváth Istvántól, majd hősiesen tovább küzdve végül 15. helyen végzett. Az első körben még hasonlóan nagy csatát hozott az ifjú titánok küzdelme, ahol Dévald Péter 3-1 arányban, magabiztos játékkal legyőzte Konecsni Kristófot.

Az elődöntőbe jutásért, döntőnek is beillő, nagyon magas szintű mérkőzésen, óriási csatában, a későbbi győztes, Tóth Miklós 3-2 arányban legyőzte Lőrinczi Attilát, akinek így a nap végén be kellett érnie az 5. hellyel.
Az elődöntőkből ki kell emelni a Dévald Péter – Tomcsányi Tibor mérkőzést, ami szinte már vesztett meccsnek látszott, döntő szett, 8-10-es állásról sikerült Tibornak fordítania és megnyernie a mérkőzést és ezzel bejutnia a fináléba.
A döntő mérkőzés már nem hozott ekkora csatát, mindkét játékos már fáradtabban mozgott a hosszú nap után, de Tóth Miklós nagyon kiegyensúlyozott játékkal, 3-0 arányban megnyerte a mérkőzést, és megérdemelten a dobogó legfelső fokára állhatott. 
A 3. helyet Bíró Balázs szerezte meg, 3-1 arányban legyőzve Dévald Pétert.
Köszönetet kell mondanunk a szervező klubnak, akik nagyon kitettek ismét magukért, a résztvevő játékosoknak étellel és itallal kedveskedtek a verseny ideje alatt. 
Sikerült komolyabb sérülés nélkül lebonyolítani a versenyt, de meg kell említeni, hogy már egy B-s versenyen is látszik az, hogy akik az elődöntőig jutnak, ugyan olyan magas szinten nem képesek 4, vagy akár 5 meccset lejátszani a nap folyamán, még kiváló fizikai adottságok mellett sem.

Lukoviczki András beszámolója

Share this post