Utánpótlás verseny Tatabányán

         

Hosszú idő után újra országos junior versenyt rendeztünk szeretett klubunkban.
Közel ötven játékos 8 korosztályban küzdött a helyezésekért.
Elöljáróban szeretnék köszönetet mondani minden szülőnek , edzőknek, akik vették a fáradtságot és rászánták a szombatjukat arra, hogy gyermekeik, tanítványaik, a szenvedélyüknek hódolhassanak.
A teljesség igénye nélkül Nyíregyházától, Szombathelyig, Szegedtől Budapestig, mindenhonnan érkeztek játékosok.
Mi jó házigazdaként, minden versenyzőnek az egész nap folyamán ingyen gyümölcsökkel, plusz kétszintes lelátóval, relax teremmel próbáltunk kedveskedni.

A szülőknek pedig közterület felügyelőkkel kedveskedtünk a tilosban parkolásért. Hála istennek időben észrevettem, hogy kiszálltak az urak, így mindenki megúszta pénz büntetés nélkül.
Egy kis parkolási gyakorlással rendeződött a probléma. Azért köszönjük meg a rend éber őreinek a korrektségét, megértését, mert én már jártam úgy hogy hiába próbáltam lyukat beszélni a hasukba, mégis megkaptam a kis mikulás csomagomat. Köszönjük!
És annak a szomszédnak is aki kihívta őket, mert ezt is elárulták , hogy bejelentésre szálltak ki. Az a helyzet, hogy olyan forgalmas utcában van a Berek, hogy percenkként legalább egy, de csúcsforgalom esetén, akár kettő, vagy három autó is elhalad. Mindenképpen indokolt szerintem is a “megállni tilos” tábla.
Remélem érezhető az irónia a soraimban.
A verseny:
Kicsit féltem attól – mivel mindenkit arra próbáltam rábeszélni a tisztánlátás érdekében -, hogy csak egy, a saját korosztályában induljon, az ügyesebb, nevezzük Őket top játékosoknak, nem lesz-e unalmas élvezhetetlen a verseny?!
Nos – Nem!
Bár ez csak az én véleményem, de sok embertől kaptam vissza jelzést ezzel kapcsolatban.
Balázsnak, Petinek,Tominak, Vandának, Mercinek, Siminek, Sárának, akik eddig inkább külföldön, vagy a felnőtt versenyeken mérettették meg magukat, mindegyikőjüknek volt több szoros, izgalmas, élvezetes meccse.
Most minden korosztályról írnék pár szót az én szubjektív szemüvegemen keresztül.
U11-13 Lány
A 11-esek csak ketten voltak, sajnos, de mindketten ügyesek voltak, megállták a helyüket a 13-asok között.
A létszámuk elkeserítő, de ők még fiatalok, lehet hogy nem is kellene még őket versenyeztetni, /az ügyesebbek induljanak a 13-ban/ hiszen nemzetközi versenyeken is a 13 a legkisebb korcsoport.
U11 fiú
Itt összejött egy 4-es tábla, és rendkívül komoly küzdelmeket hozott. Lenyűgöző volt, és ezért érdemes csinálni ezt az egészet, mikor 15-20 percenként jöttek hozzám a kisfiuk, Hogy:-Janibá! /ettől mondjuk sírni tudnék/ mikor jövök már újra ?!
És a frappáns válaszom : Egy sport szeletre jó vagy nálam, ha ma már ezt többet nem kérdezed meg.
Mondjuk így utólag visszagondolva gyanús hogy a sok kis sumák mindegyik csokit majszolva mosolygott az arcomba!
Egy két név: Rozsa Viktor és Komlodi Regő, Pavlovszky Tamás. Érdemes ezeket megjegyezni. Figyelni őket.
U13 lány
Chukwu Hannah, Harmath Eszter. Ketten kiemelkedtek a mezőnyből.
A többiek is ügyesek voltak a harmadik helyet is egy helyi versenyző Lukács Bora érte el.
A döntőt most Hannah nyerte 3/0 arányban.
Azt gondolom róla, mivel az én tanítványom, ha a tehetségéhez párosul még több szorgalom, és alázat akár nemzetközi szinteken is komoly eredményeket érhet el. Hallod Hannah!
U13 fiu
Mannheim Martin, Jeszenszky Zoltán, Simon Dániel, fiatalok még de nagyon ügyesek, ha így fejlődnek tovább, sok örömet okozhatnak még nekünk. Martin talán szett veszteség nélkül nyerte a tornát, de szerintem Ő sem bánta meg hogy a saját korosztályában indult. A 15 azért lényegesen erősebb,
U15 lány
Laskai Vanda, Szabo Mecédesz, nagyon komoly és magas színvonalú döntőt játszottak,amit Vanda nyert 3/0 arányban. Nem emlékszem pontosan de talán 8/9/10 pontokat ütött Merci is így több mint félórás mérkőzést játszottak.
A bronz meccs is nagy csatát hozott, amit Tóth Tea nyert Filyó Borbálával szemben.
U15 fiú
Dévald Tamás magabiztosan, minden meccsét 3/0 arányban nyerte meg, Nagy Simonnal rendkívül élvezetes döntőt játszottak, biztos vagyok benne, hogy erős gerincét alkotják majd a 15-ös válogatottnak. Harmadikként Takács Benedeket említeném meg, aki ha így fejlődik tovább hamar felzárkózhat a két fiúhoz és a válogatott kerethez.
U17 lány
Nagy Sára uralta a mezőnyt. A legszorosabb meccsét talán Szunomár Blankával játszotta. Rég láttam Blankát játszani, sokat fejlődött az utóbbi időben, jó úton jár. Sajnos a létszám 4 fő volt de még mindig jobb mint a 19-ben ahol nulla fő. Gondolom, illetve remélem a nagy lányok már a felnőtt női versenyeke készülnek, ott mérettetik meg magukat. Így legyen
U17 fiú
Nagyon erős volt a mezőny. Először is Pocsai Ákost emelném ki a aki először megnyerte a csoportját, majd kiejtette a helyi reménységet Kamocsai Bendegúzt, és még a döntőben is szettet hozott Dévald Pétertől. Le a kalappal!
A nap meccsét kétségtelenül a két 17-es válogatott vívta, szinte telt ház előtt.
Szerintem a körülményeket ők is nagyon élvezték, a hangulatot és a szurkolást is.
Közel egy órás csatában 3/2 arányban, megérdemelten Dévald Péter az első kiemelt nyerte a csatát.
Véleményem szerint az U17-es válogatott is remek lesz, kezd összeállni.
U19 fiú
Farkas Balázs sem bánta meg, hogy elindult a versenyen, mert mindegyik meccsen rendesen megdolgoztatták a győzelemért.
Konfár Tamás szerezte meg a második helyet miután magabiztosan 3/0 arányban nyert Takács Bence ellen.
Megemlíteném a fiatal Cseke Ádámot, aki egyáltalán nem illetődött meg az első 19-es versenyén, Alaposan megnehezítette ellenfelei dolgát.
Konklúzió.
Örömmel tölt el, hogy minden korosztályban van egy-két nemzetközi szintű játékos, és a többiek is próbálnak felzárkózni hozzájuk. Biztos vagyok benne, hogy egymást húzva, egyre komolyabb eredményeket fognak elérni.
Ha még egy picivel többen is lennének, mondjuk, nem akarok sokat, csak kétszer ennyien,  az maga lenne a Kánaán.
Ez lehet a hosszú távú fejlődés útja.
Ami még fontos a későbbiekben, hogy ez volt az a létszám amit már határ eset volt egy nap alatt megrendezni
A versenynek 7 óra után lett vége, reggel 10-től, ami mind a gyerekeknek ,mind a szülőknek nagyon hosszú és fárasztó.
Valahol 40 főnél kellene meghúzni a határt, amennyiben felette van, el kell gondolkodni a kétnapos rendezésen. Mint a diák olimpia például – egyik nap a fiuk másnap a lányok.
Ja és az U11-es hóhányóknak üzenem nálam mindig jók egy csokira!

Farkas János beszámolója

Share this post