Utánpótlás verseny a Colosseumban

Szombaton rendezték meg a junior körverseny 2. fordulóját Budapesten a Colosseum Sportcentrumban. A verseny jegyzőkönyvei kicsit megkésve érkeztek meg, ezért kicsit megkésett a beszámoló. Remek hangulat, kitűnő mérkőzések, feszes időrend. Ezek jellemezték ezt a fordulót.
No és egy név: Divéky Anna! Az Ő segítsége és munkája nélkül biztosan nem fejeződött volna be az a verseny időben. Köszönjük Anna, jó volt újra találkozni és együtt dolgozni veled!
Összeszámoltam, 54 gyermek képviselte magát az ország minden tájáról, nyolc korcsoportban. Ez öt fiú és három lány korcsoportot jelent.

A lány 11 és a lány 19 nem lett megrendezve, nevezők hiányában. Amit a 11-be még el is lehetne fogadni, de a 19-ben már elég lehangoló a helyzet, hiszen ők lennének azok a játékosok, akik a  korosztályt elhagyva kellene belépniük a felnőtt női mezőnybe, azt erősítve. Nos, így sajnos előre tekintve, nem túl rózsás a kép.
Összességében, ha belegondolok, országosan sem sokkal több, mondjuk 100 fő junior játékos van kis hazánkban, akik valamilyen szinten foglalkoznak ezzel a sportággal. Ez a 10 korcsoportra levetítve  csak 10 fő korosztályonként, úgy hogy edzőtársaim, egyesületi vezetők, van dolog bőven.
Visszatérve a versenyre.
U11 fiú:
Négy fő körmérkőzésekkel.
Sajnos az egyik esélyes Komlodi Regő  sérülés miatt visszalépett, így a fiatal, Pavlovszky Péter aki még csak 9 éves lesz, szettveszteség nélkül nyerte a versenyt. Érdemes lesz rá odafigyelni a jövőben
U13 fiú:
A Mannheim-Jeszenszky döntő előre borítékolható volt és így is lett. Martin 3/1 arányban nyert. Reméljük gyakrabban látjuk őt a jövőben versenyeken, hiszen most is egy színvonalas nagyszerű mérkőzést játszottak Zolival.
U13 lány:
Öt fő, csoportmeccsek. Mindenki, mindenkivel. Itt indult egy U11-es kislány is Keal Anni akik annak ellenére, hogy nem volt korosztályuk és közel sem laknak /Szombathely/ mégis eljöttek, köszönjük, és le a kalappal!
A csoportot Chukwu Hannah nyerte, megelőzve Lukács Borát és Rózsa Emmát.
U15 lány:
Szabó Mercédesz nyerte a korosztályát, a döntőben Harmath Esztert legyőzve. Filyó Borbála lett a harmadik, aki sokat fejlődött az utóbbi időben, és két szettet is sikerült elcsípnie az elődöntőben Mercitől. Gratulálok neki csak így tovább.
Nem tudom nem leírni, mennyire sajnálom /pedig lehet hogy nem kellene foglalkoznom vele, mert nincs végül is semmi közöm hozzá/, hogy a korosztály egyes kiemeltje nem indult el a versenyen. Sajnos ez igaz az U15 és az U17 fiúra is. Való igaz, hogy kiemelkednek a korcsoportjukból. Hála Istennek, hiszen ez a cél, ezért dolgozik mindenki, de biztos vagyok benne, hogy egy két jó meccse lett volna mindegyikőjüknek, és még egy jó kis edzésnek is beférne szerintem. És ami a legalább olyan fontos, mint a verseny és az eredményesség, a barátokkal, társakkal ismerősökkel való találkozás. Úgy örültem volna én személy szerint, ha találkozom akár  Vandával akár Tomival vagy Petivel.
De semmi szentimentalizmus,vissza a tényekhez.
U15 fiú:
Nagy Simontól még játszmát sem tudott elvenni senki. A döntőben a kis Takács  remekül küzdött ellene, szorosak voltak a szettek, de 3/0 a vége. Benedek egyre stabilabban játszik, alakul a fiatalember, csak így tovább.
A harmadik helyet Krasznai Péter szerezte meg, Hurme Zakariás legyőzésével. A következő mondatot csak azért bátorkodom leírni így a nagy nyilvánosság előtt, mert mindkettő fiatalembert jól ismerem és ez a mondat talán ösztönzőleg hat rájuk a jövőbe nézve:  -Peti és Zaki, mindkettőtöket jól fenékbe kellene billenteni, mert gondoljatok bele, milyen eredményeket érhetnétek el, ha komolyan is vennétek az edzéseket. Szerintem ezzel Gubi Ramón mester is teljesen egyetért velem.!
U17 lány:
Négy induló, körbejátszás. Mindegyik meccs szoros, izgalmas volt, és a győztes kiléte is meglepetés. Talán először állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Szunomár Blankának hívják.
Sokat fejlődött a játéka az utóbbi  időben, már régebb óta figyelem. Gratulálok neki és edzőjének is. Nagy Sára második, Roth Eszter pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
U17 fiú:
Kilenc fő, 3db hármas csoport, hiszen a nyolcas táblánál egy valaki rosszul járt volna.
A nap leghosszabb mérkőzése volt a korosztályos döntő, Pocsai Ákos és Kamocsai Bendegúz között. Két nagy küzdő, de mindketten nagyon sok ki nem kényszerített hibával és elég pontatlanul játszanak. Ezen kell javítaniuk és akkor ugrásszerűen javulni fog a játékuk. A meccset 3/2 –re Bendegúz nyerte. Közel egy órás meccs volt. A végére azért már akadtak fizikális problémák is. Nagy pozitívuma az volt, hogy egyikőjük sem ismert elveszett labdát. Nagy szíve van mindkét fiatalembernek. A harmadik helyet Lantos Olivér szerezte meg, a csoportját ő is megnyerte, de utána alulmaradt a helyosztókon.
U19 fiú:
Az első hely sorsa itt is előre borítékolható volt. Farkas Balázs meg is nyerte a versenyt. Viszont a második helyért a két nagy rivális, Konfár Tamás és Konecsni Kristóf vívott nagy csatát. Legutóbb Tamás győzedelmeskedett, talán kétszer is, ha jól emlékszem, most viszont hazai pályán Kristóf nyert 3/1 arányban .Zárásként egy morzsa arról, hogy miért is fontosak ezek a versenyek, találkozások.
A nap vége felé már kicsit fáradtan merengtem az eredmény táblánál, Annával bogozgatván a szálakat a hátralévő mérkőzések beosztásáról.
Megfordulok és látom, hogy Balázs egy U11-es (azt hiszem, soproni) fiatalember pólójára dedikál. Számomra ez magában is egy érdekes helyzet, hiszen ilyet még ő nem csinált és láttam, hogy zavarba is volt mikor felkérték az aláírásra. Okos apaként és edzőként oldva a helyzet komolyságát odaszóltam: –Csak óvatosan  a három ikszel, nehogy Vin Diesel megsértődjön!
Ne volt túl jó poén, de aki ismer, az nem is várhat tőlem sokkal jobbat.
Azután, az eredményhirdetés után Balázs még egyszer odament a kisfiúhoz, és megkérdezte, hogy el fogadja-e a kupát, amit a mai napon nyert . A kisfiú még válaszolni sem tudott, csak nyúlt némán a kupáért és könnybe lábadt szemekkel mosolygott. Persze egy „köszönöm” edzői ráhatásra azért elhagyta a száját.
Na erről is szól ez a sport. Én pedig büszke voltam arra, hogy ennek az egésznek részese lehetek.
Később a budaörsi McDonaldsban, /mert jó edzőként hova is vinném a tanítványaimat, sok finom egészséges ételt enni /lehet, hogy ezt a levelet elküldöm a mekiseknek, elkél a szponzor a fallabdában/ újra találkoztunk a fiúval, de most már felszabadultan egy harsány “Szevaszto
kkal” le is rendezett minket.

Farkas János beszámolója

Share this post