Szegedi utánpótlás verseny

Most szombaton rendezték meg a Szegeden, a Kenyérgyári úton a junior ranglistaverseny soron következő fordulóját. Közel hatvan fiatal, öt fiú és három lány korosztályban vágott bele a küzdelmekbe.
A lányoknál sajnos a legfiatalabbak U11 és a legidősebbek U19 nem képviselték magukat. A fiuknál azonban teljes volt a paletta.
Sok válogatott játékos kerettag nem jött el, érthető okokból, de nekem azért nagyon hiányoztak. Így is nagyon sok korosztályban remek és színvonalas mérkőzéseket láthatott az itt megjelent publikum.

Indulásként mindjárt az U11 fiúk.
Messi, Ronaldo, Neymar, hogy foci hasonlattal éljek. Más néven: Pikler, Komlodi, Pavlovszky.
Ők hárman jutottak be a hármas döntő rájátszásába, és komolyan mondom, öröm volt nézni, érett, küzdelmes, néha öt szettig tartó szép, technikás játékukat.
Nagyon komoly volt. Csak így tovább.
De ne feledkezzünk meg a többi kis indulóról sem, hiszen több mint egy nyolcas tábla jött össze a 11-ben.
Nem is emlékszem mikor volt ebben a kategóriában ilyen sok induló utoljára.
Folytatva a sort az U13-as lányok következnek. Farkas Liliána lett az első, megelőzve Rózsa Emmát és Gévai Titanillát.
A 13-as fiúknál, a megszokott koreográfia zajlott. Mannheim Martin és Jeszenszky Zoltán játszotta a döntőt, amit Martin nyert 3/0 arányban.
Szabó Kende és Nagy Levente vívta a bronz meccset, ők is egyre ügyesebben játszanak és közelítik a két kiemeltet a korosztályban. Szabó úr nyerte meg végül a kis döntőt, övé a kupa.
U15 lányoknál a fiatal Chukwu Hannah nyerte a versenyt, kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal.
A második helyért Harmath Eszter és Filyó Borbála belecsaptak egy öt szettesbe, amit ezúttal Borbála nyert 3/2-re így övé az ezüst, Eszteré pedig a bronzérem.
A fiúknál Takács Benedek első kiemeltként le is hozta a versenyt. Egyetlen szettet bukott csak Krasznai Péter ellen az elődöntőben, aki a harmadik lett, csapattársát, Hurme Zakariást 3/2-re legyőzve a bronz meccsen.
A döntőt Beni, Mannheim Martinnal játszotta, aki ebben a kategóriában is megmérettette magát és bizony itt is a dobogóig jutott. Megérdemelt ezüstérem a jutalma. A többiek csalfán meg is jegyezték a díjkiosztásnál, hogy Mannheim úr kibérelte magának a dobogót!
Itt szeretnék a nagy nyilvánosság előtt megbocsátást és szeretetet kérni Mannheim apuka számára, az általa annyira szeretett feleségétől, Iréntől, hogy sajnos az én hibám, amennyiben apuka elkésett a bálból,/sváb bálból ezt is megtudtam/, mert nem tudtam tartani az időrendet, pedig mindent megpróbáltam!
De a díjkiosztáson a fiatalembernek muszáj volt jelen lenni.
Ne haragudj anyuka, se rám, se a párodra. Jó ember, legalább is remélem!
Eme kis személyes szösszenet után nézzük az U17 lányokat.
Most indult először ebben a kategóriában Szabó Mercédesz, és mindjárt sikerült is megnyernie. A második Róth Eszter lett /köszönöm anyuka, hogy megvártátok az eredményhirdetést/ míg a harmadik, Szeberényi Noémi lett.
Jöjjenek a 17-es fiúk.
Hoffmann Péterrel vezényeltük le a versenyt, ezúton is köszönöm neki a segítséget, remekül csinálta!
És nem utolsó sorban jó edző is, hiszen több tanítványa is dobogóig jutott. Hofi, Sebők Beni és Takács Kata kezében jó helyen vannak a szegedi fiatalok, nagyon ügyesek.
Igazságtalan lennék, ha itt nem említeném meg a másik szegedi klubbot, ott pedig Kohlrusz Balázs tanítgatja nagyon szépen a fiatalokat a fallabda rejtelmeire. Mindig is tudtam, hogy remek hely Szeged, nem is beszélve a “Jobb mint otthon” halászcsárda fenséges halászléjéről. Tíz adag sorsáról sikerült gondoskodnunk a verseny után.
Mit is akartam mondani? Ja, igen!
Petivel egyetértettünk abban, hogy a nap mérkőzését az u17 döntő jelentette. Nemcsak azért mert az egyik gyermek Pocsai Ákos az ő tanítványa, míg a másik Kamocsai Bendegúz pedig az enyém, ha jól tudom! Tehát elfogultságról szó sem lehet!
De a viccet félre téve, közel 45 percnyi játék után Ákosnak Döntő szett 10/7, és nem tudta befejezni.  Petit itt mostam fel a parkettről, mert Beni 14/12-vel megfordította, és így övé lett az arany, Ákosé az ezüst és Gerdán Barna nevéhez kapcsolódik a bronz érem.
U19 fiúknál visszatért Farkas Balázs a sérüléséből és első kiemeltként megnyerte a versenyt, mozgásán ne láttam semmi óvatoskodást úgy hogy ezennel /remélem még időben /el is kezdünk felkészülni a március végén megrendezésre kerülő U19-es EB-re . Mindent bele !
Második Konecsni Kristóf lett, aki a helyosztón 3/1 arányban legyőzte Konfár Tamást, így harmadik lett Tomi. Remekül helytállt ebben a korcsoportban Takács Bence és Lantos Olivér is, igen sok borsot törtek ellenfeleik orra alá.
Végezetül zárszóként csak annyit, hogy remek kis verseny volt, találkozunk fiatalok két hét múlva a junior OB-n.
Köszönöm nektek!

Farkas János

Share this post