GJO 2016. első nap

Már reggel kilenckor pályára kellett lépni Hannának ezért hétkor ébresztő volt. Hamburg a reggeli órákban elég zsúfolt, közel 35 perc a transzfer a szállótól a pályáig.
Odaérve pazar látvány fogadott. Tizenkét pálya, a center komoly lelátóval, korrekt tornament iroda, korrekt étkező, tökéletes szervezés. Minden csak úgy németesen, precízen. Körben az induló országok zászlói, külön bírói szoba, mindenhol a pályán külön kézi eredményjelző. Minden adott egy jó versenyhez!

Kezdjük a legkisebbel, Hannával.
Ma két meccse volt. Egy holland és egy nemet kislány ellen. Mindkettőt magabiztosan 3/1-re nyerte. Holnap a torna második kiemeltjével, egy svéd lánnyal játszik 9:40-kor, ha nyer akkor a háromban van, a dobogó már  biztos, a kérdés az érem színe!
Merci következett, egy finn ellen. Az északiak utánpótlása nem olyan rossz, nehéz derbire számítottam. Szerencsére ismét kiderült hozzá nem értésem a sportághoz, mert Szabó kisasszony simán 3/0-val nyert, ezzel bekerült a főtáblára a 16-ba. Ott a torna második kiemeltjét kellett volna legyőzni, egy hollandot, szorosan igaz, de 0/3 a vége. Itt jegyezném meg, hogy szettet hozhattunk volna, ugyanis 9/2 volt ide a harmadikban, de nem sikerült! Így a 9/16 között folytatja.
Csak úgy, mint Vanda, akit valljuk be a sorsolást látva, mindenképpen a nyolcba vártunk. Vártam.
Kicsit pontatlanok voltunk, kicsit sok volt a ki nem kényszerített hiba, a svájci ellenfelünk pedig mindezt kihasználva élt a lehetőséggel és el is hozta a meccset 3/0-val. Marad a 9/16 neki is.
Tominak az U15-ben az első körben bye volt, majd a 16-ba jutásért egy dán fiút vert meg 3/0-ra. A nyolcban azonban spanyol riválisa útját állta, 3/1-el verte Tomit. Igaz stabil volt a fiú, de ha mi nem ütünk szettenként 5-6 hibát, akkor biztosan a nyolcban vagyunk. Mint tudjuk azonban a sportban nincsenek HÁK, marad a 9/16 neki is.
Ugyanebben a korosztályban Simi is biztosan verte svéd ellenfelét az első fordulóban, majd a torna második kiemeltjével kellett megbirkóznia a nyolcba kerülésért. A walesi fiatalember túl nagy falatnak bizonyult, 0/3 a vége, Simi is a 9/16 között folytatja.
Nem így Dévald Peti, aki két szép győzelmével, egy spanyol és egy német srácot búcsúztatva a főtáblán, a nyolcban folytathatja holnap. Nehéz meccse lesz, mert egy ismeretlen egyiptomi ellen kell pályára lépnie, aki eddig elég magabiztosan menetel. Reméljük, csak holnapig.
Balázs maradt a végire, aki sajnos újra visszaesett a torokgyulladásába, mint a bécsi verseny előtt/alatt is ezzel szenvedett.
Gondolkoztunk a visszaléptetésén, de mivel egyenlőre láza nincs, csak nyelni nem tud, ezért úgy döntöttünk, megpróbálja.
Hál istennek egy nem túl acélos helyi erő volt neki a mai meccse, amit gyakorlatilag kézzel meg tudott oldani, de holnap a walesi egyes, és ha esetleg tovább jut, akkor az ír egyes lenne az ellenfele este. Meglátjuk.
Egyenlőre Simon papa ötletétől vezérelve az alternatív gyógymódokkal próbálkozunk, mint fokhagyma üresen, nyersen, és 50 fokos pálinkás toroköblögetés a második körben. Éjszakára azért egy flectort beadok neki, hátha jobban lesz tőle holnapra.
Ha nem, akkor nem tudom mi lesz, mert nyakunkon az EB is még márciusban.
Reméljük a legjobbakat.
Sárinak ma nem volt meccse, ellenfele visszalépett így neki holnap kezdődik az igazi verseny, de legalább ő már benne van a nyolcban.
Holnap folyt köv.

Farkas János

Share this post