Szezonnyító B-s verseny a Viaduktban

Szombaton került megrendezésre a 2016/2017-es idény első B kategóriás versenye a biatorbágyi Viadukt Sportközpontban, 21 fő jelenlétével.
A selejtezők és a főtábla első köre nem hoztak meglepetést, a kiemeltek nagy többsége sikerrel ment tovább. A második kör már nagyon izgalmas mérkőzéseket ígért. A Kamocsai Beni és Konfár Tamás maratoni 5 szettes meccse rendkívüli izgalmakat és magas szintű játékot hozott, Beni 0/2-es szett-hátrányból jött vissza 2/2-re, de a döntő szettet végül Tamásnak sikerült megnyernie. A két Dévald testvér is sikerrel jutott be a legjobb 4 közé, Tomi Pocsai Ákost, Peti Krasznai Gábort győzte le 3-1, 3-1 arányban.

A döntőbe jutásért Konfár Tamásnak ismét egy nagyon nehéz és hosszú 5 szettes meccs jutott, Konecsni Kristóf is 0/2-es szett-hátrányból kapaszkodott vissza, de a döntő szettre Tamás ismét összeszedte minden erejét és megnyerve a mérkőzést (13-11|13-11|7-11|3-11|11-9), bejutott a fináléba, ahol a másik elődöntő, a Dévald „testvérharc” győztese, Peti várt rá.
A döntőben Dévald Peti magabiztos, kitűnő játékkal 3-0-ra (11-3|11-2|11-3) diadalmaskodott a két maratoni meccs után már fáradtan mozgó Konfár Tamás ellen, és megszerezte első B-s győzelmét.
A bronzmérkőzést Dévald Tomi nyerte meg 3-0 arányban Konecsni Kristóf ellen, így ö állhatott fel bátyja mellé a dobogó harmadik fokára.
Gratulálunk a dobogósoknak, de az összes játékosnak is, látszott, hogy sokan a nyári szünetet nem csak a pihenésre, hanem a kemény felkészülésre használták fel.
Köszönjük a szervező klubnak a verseny zavartalan és zökkenőmentes lebonyolítását, a versenyt felügyelő orvosnak a rendelkezésre állást, illetve minden jelen lévőnek, nézőnek a szurkolást.

Dobogósok: 1. Dévald Péter, 2. Konfár Tamás, 3. Dévald Tamás, 4. Konecsni Kristóf

Share this post