Polish Junior Open, Wroclaw

A hétvégén Wroclawban rendezték a Lengyel Junior Opent. A magyar csapatot Bori Filyó (GU17), Takács Eszter (GU19), Dániel Simon (BU15), Ákos Pocsai, Kristóf Konecsni (BU19) és jómagam, Rózsa Barnabás (BU17) alkottuk.
A szervezés először bosszússá tett bennünket, mert csütörtökön kiutazván este még mindig nem volt menetrend, így pénteken kénytelenek voltunk jó korán kelni, és csak ekkor derült ki, hogy aznap egyáltalán nem is játszunk – sebaj, jöhetett a városnézés. A 32 pályás ultramodern Hasta la Vista klub, a bőkezű ellátás (saját névre feliratozott póló, open gyümölcsbár) azonban hamar feledtették a kezdeti bosszúságokat. A lebonyolítás sem hagyott kívánnivalót maga után, a mérkőzések csúszás nélkül, pontosan kezdődtek – persze ennyi pályával ezt azért nem olyan nehéz megoldani. A kb. 140 fős mezőny derékhadát adó lengyeleken kívül csehek jöttek nagyobb számban, számottevő volt az ukrán, a magyar, a svéd és a horvát küldöttség, illetve volt néhány német, angol, török, izraeli, máltai és indiai versenyző is.
Közülünk a legelőkelőbb helyen Filyó Bori és Pocsai Ákos végeztek: mindketten másodikok lettek! Konecsni Kristóf 4., Takács Eszter 6., én 7., a talán legnépesebb mezőnyt felvonultató fiú U15-ben Simon Dani pedig 10. lett.

Rózsa Barnabás beszámolója, forrás Facebook

Share this post