Kettős szegedi siker a Magyar Kupán

A City Squash Clubban megrendezett 2016. Decathlon Magyar Kupán kettős szegedi siker született. A Vidux-Tisza Se Csókási Gabriella, Takács Kata, Páj Linda, Laskai Vanda összeállítású női és Farkas Balázs, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Vas Máté Levente, Kiss Dániel alkotta férfi csapata is esélyeshez méltóan nyerte meg a Kupát.
A hölgyeknél öt csapat nevezett, így körmérkőzéssel dőlt el a végeredmény. A második helyet a Squashberek szerezte meg, ahol a CSC-s Szabó Mercédesz egészítette ki a tatabányai lányokat Farkas Fatimét és Chukwu Hannaht. A bronzérem a fiatalokból álló BSA nyakába került. 4-5 helyen a Sportelit és az Eger csapata végzett.
A férfiaknál (14 nevező) már az első fordulóban hosszú, kiélezett mérkőzéseket láthattunk. Pl. a CSC Old School döntő szettben bizonyult jobbnak a Squashbereknél, akik a vigasz megnyerésével vigasztalódhattak, másik CSC-s csapatunkat a Friendshipet legyőzve. Az elődöntőkben nagyon izgalmas, színvonalas mérkőzéseket láthatott a nagy számú közönség. Boros Dávid (Victor BLE) fantasztikus játékkal, rengeteg szettlabdával nagyon megizzasztotta Farkas Balázst (Tisza SE) majd a 3. helyért Krajcsák Márkkal is magas színvonalú mérkőzést vívott. A másik elődöntőben a papírformát felborítva a Khan-GoAhead 2/1 arányban megverte a PSA-Griff csapatát, miután 1-1-nél Dévald Péter jobbnak bizonyult Szabóky Marcinál. A Kovács Zsolt, Dévald Péter, Dévald Tamás, Shakeel Khan összetételű csapatnak a döntőben a Tisza Se már túl nagy falatnak bizonyult, de a jó színvonal ott sem maradt el. A bronzcsatában a PSA- Griff győzött a végig nagyon szimpatikusan küzdő Victor BLE ellen.
Köszönjük a főtámogató Decathlon valamint az Arteferro, Powerade, Portioli, Biotech, Vitaminvíz támogatását, akik nélkül az élő közvetítés nem valósulhatott volna meg. Köszönjük a bírók határozott, precíz egész napos munkáját, akik nagyban hozzájárultak a verseny magas színvonalú lebonyolításához.
A versenyről készült fényképek a City Squash Club Facebook oldalán láthatók, ahol keressük a legtrendibb csapatot, december 18-ig legtöbb lájkot begyűjtő együttes Oliver csapatpóló díjazásban részesül.
Böhm Gabriella beszámolója.
A ranglistapontok a jegyzőkönyvek feldolgozása után kerülnek felvezetésre.

Share this post