BLADE TOP8 és női verseny Vácott

Szombaton került megrendezésre Vácott, a Néveri Squash Centrumban a BLADE Top 8 és a női mezőny fordulója.
Egy teljesen felújított klubban, remek hangulatban zajlottak a mérkőzések. Sajnos betegség miatt többen is visszaléptek. A hölgyeknél Farkas Fatime, míg a fiuknál Szabóky Márton és a Dévald testvérek. Mindannyian nagyon hiányoztak a mezőnyből.
A lányoknál tele 8-as tábla, míg a fiuknál 11 induló nevezett, de csak kilencen tudtak pályára lépni.Itt szeretném megjegyezni, hogy hál istennek és a junioroknak /Harmath Eszter, Szabó Mercédesz, Laskai Vanda, Chukwu Hannah /általában a nyolcas tábla összejön és egészen jó kis meccseket láthat a publikum. Ha jól emlékszem tavaly még arra is volt példa, hogy törölve lett a női verseny. Folytatván a lányokkal, az első két kiemelt jutott a döntőbe. Legutóbb összecsapásukon, az összevont versenyen, Kis Máté Csenge nyert, most azonban Csókási Gabika állhatott a dobogó legfelső fokára. A bronzmeccsen Hannah verte Burmeister Rékát szorosan, de 3/0 arányban.
A fiuknál üde színfolt volt a horvát fiatalember Roko játéka. A nap talán két leglátványosabb meccsét Ő játszotta. Először Sebők Benedekkel a döntőbe jutásért, majd Boros Dáviddal a bronzéremért. Igaz mindkét meccsen alul maradt 2/3 arányban, de ne felejtsük el, hogy még csak 17 éves lesz. Szép jövő állhat előtte. Ja, és meg kell tanulnia, hogy az esetek 99,9% -ban nem az ütő a hibás, ha valaki elbukik egy mérkőzésen.
A döntőt Farkas Balázs nyerte 3/0 arányban Sebők Benedek ellen, míg a bronzérem Boros Dávidé lett.
Farkas János beszámolója
Köszönjük a BLADE-nek, hogy felkarolta a versenyt, nélkülük nem jött volna létre!

Share this post