Csapatbajnokság második forduló

Szombaton több helyszínen került megrendezése az Országos Csapatbajnokság második fordulója. Szerencsénkre erre a napra kikerültünk az időjárás szorításából, így minden csapat el tudott jutni a játékok helyszíneire. A IV. osztály csoportjai befejezték a csoportküzdelmeket, a hölgyek pedig most csatlakoztak be a versenybe. Látványos és izgalmas mérkőzésekben bővelkedett ez a forduló is.
A részletek:
Az I. osztályban a két élen álló csapat mindhárom akadályt sikeresen vette ezen a hétvégén is. A két csapat azonos ponttal áll az élen, a szegediek még mérkőzést sem vesztettek a hat találkozójukon. Az utolsó fordulóban lépnek pályára egymás ellen, itt fog eldőlni az elsőség sorsa. A harmadik hely megszerzése is kétesélyes, itt is szoros az állás. Ez a két csapat már játszott egymás ellen, lehet, hogy ez meghatározza a végső sorrendet.
A II. osztályban volt a forduló legtöbb olyan mérkőzése, ahol a csapatok 2-2 győzelmet szereztek, és a játszmák, illetve a pontok döntöttek a győzelemről. Ebben a csoportban nincs veretlen csapat. Jelenleg két csapat áll az élen azonos pontszámmal, az egymás elleni mérkőzésükön már túl vannak. Izgalmas végjáték várható.
A III. osztályban két veretlen csapat van de egyik sem tudta hozni a 100 %-ot, jelenleg egy pont különbség van közöttük, és az első fordulóban már játszottak egymás ellen. Ebben a csoportban akad egy olyan csapat is, akinek még nem sikerült pontot szereznie. Itt is izgalmas harmadik fordulóra számíthatunk, a jelenleg vezető csapatnak áll a zászló.
A IV.osztály “A” csoportjának a versenyét az újonc Egri Squash SE csapata egy ponttal nyerte meg az átalakult Battai FSE-Squasholunk.hu I-es csapata előtt. Ezzel ez a két csapat szerzett jogot a rájátszásra. A “B” csoportban volt az egyetlen olyan csapata csoportban, amelyik minden mérkőzését tisztán nyerte, pontveszteség nélkül. ez a PSA-Griff III-as csapata. A második helyen a Budapesti Squash akadémia végzett, így ebből a csoportból ők léphetnek pályára a rájátszás alkalmával. Ennek az időpontja megegyezik a harmadik forduló időpontjával.
A női tábla képe kicsit csalóka, hiszen az egyik csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a többieknél. Kisebb meglepetés volt, hogy a Go Ahead csapata legyőzte a tavalyi bajnok szegedi csapatot. Jelenleg arra utalnak a jelek, hogy az első hely sorsát egy hármas körbeverés részletei fogják meghatározni. Érdekes végső fordulóra lehet számítani a hölgyeknél is.
A részletes eredmények a Versenyarchívum menüpontban érhetőek el. Az utolsó forduló április elsején kerül megrendezésre.

Share this post