Maratoni összevont verseny Szegeden

Maratonira sikerült 4. Összevont ranglista verseny, amely múlt hét szombat-vasárnap Szegeden került megrendezésre. Az 5 kategóriában  100 nevező volt! Szép számban jöttek a szeged környékiek, de többek között természetesen Budapestről, Tatabányáról és Egerből is sok-sok nevező volt ismét.
A szombati nap reggel 9-től este 10-ig tartott, a díjátadóra fél 11 kor került sor. A résztvevőket dicséri, hogy fegyelmezettem végig részt vettek a versenyen.
A hölgyek ismét szép számban voltak jelen, a 15 nevező közül végül Csókási Gabi nyerte 3-0-ra a döntőt Chukwu Hanna ellen. A harmadik helyen Hajnal Helga végzett Szombati Edina előtt.
A C-sek versenyében 32-en küzdöttek, itt a döntőben Kohlrusz Balázs nyert Lantos Olivérrel szemben 3-0 arányban. A bronz csata is szép volt Hurme Zakariás megszorította Polczer Rajmundot, aki végül behúzta a 3. helyet.
A top versenyzőink küzdelmében is 16-an indultak, Farkas Balázs most külföldi csapatbajnokin vett részt, így nem indult, ezt kihasználták a szegedi csapattársai, mivel Hoffmann Peti és Sebők Beni vívták a színvonalas döntőt, melyet végül Hofi húzott be 3-2-re. A 3. helyet Boros Dávid hozta, a 4. Kiss Dani lett. Hoffmann Petinek duplán gratulálhatunk, hiszen szuperül szervezte a versenyt és remekül is játszott!
A szombat összességében tripla szegedi sikert hozott.
A vasárnap sem volt gyenge 19 B-s és 17 D kategóriás versenyző nevezett, köztük szép számban jöttek át a szombati nevezők közül is.
A B-s versenyt Ulics Máté nyerte Konfár Tomi előtt, a bronzot Takács Bence húzta be Kohlrusz Balázs elől.
A D kategóriában is szegedi sikerek. Lengyel Szilárd verte 3-0-ra sérülten is küzdő Végh Zsoltot. A bronzot Varga Gábor nyakába akasztották, Bencsik Zolinak a 4. hely jutott.
Nagyon hosszú, de remek hétvége volt, maratoni szombat, ráadásul sok maratoni 3-2, amiből több volt a 2-0-ról fordítós!
Szépen küzdött mindenki, sok-sok sportszerű versenyző, jó szervezés, kellemes baráti hangulat az OB előtt.

Tóth Béla beszámolója

Share this post