Visszalépés a csapatbajnokságon

Tegnap a PSA-Griff II-es csapata értesítette a szövetségi irodát, hogy a szombaton megrendezésre kerülő csapatbajnoki fordulón nem tudnak csapatot kiállítani a II.osztályban. Ez, az érvényben lévő Versenyszabályzat V/6. pontja értelmében az alábbi következményeket vonja maga után:

6. Amennyiben valamelyik csapat bármely okból nem tud megfelelő létszámban (minimum 2 fővel) kiállni, úgy
a. Az adott mérkőzést férfi verseny esetén 0:4 arányban, női verseny esetén 0:3 arányban, az egyéni mérkőzéseket pedig 0:3 arányban elveszíti és a versenysorozat további mérkőzéseinek lejátszásától eltiltásra kerülnek. Minden csapatnak, aki bármelyik forduló alkalmával nem tud csapatot pályára léptetni, 50.000.- azaz ötvenezer forint büntetést kell befizetnie Szövetség felé és a következő szezonban két osztállyal visszaminősítésre kerül, függetlenül az elért eredményétől. Az így visszasorolt csapat semmilyen körülmények között nem kerülhet vissza a következő szezonban a visszasorolásánál felsőbb osztályba. A távol maradó csapat minden olyan játékosa, aki a fordulókon leadott nevezési lapon szerepel, eltiltásra kerülnek az egyéni versenyeken való indulástól is. Ez az eltiltás mindaddig életben van, ameddig az egyesület a rá kiszabott büntetést be nem fizeti.

b. Az adott csapat azon játékosai, akik már korábbi fordulókon a csapat által leadott jegyzőkönyvben szerepelnek, az egyesület más csapataiban sem játszhatnak a versenysorozat alkalmával.

c. Az adott csapat befizetett nevezési díja és pályadíjai visszafizetésre nem kerülnek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy amennyiben az egyesület a kiszabott büntetést nem fizeti be az OB. nevezési határidejének végéig (04. 06. 12:00), az érintett játékosok nem indulhatnak az Országos Bajnokságon sem.

Share this post