European Junior Open 2023

Czakó Vince a European Junior Open U13-as BAJNOKA! 🏆

A magyar delegáció a tegnapi napon óriási sikerrel fejezte be a németországi European Junior Opent. 🇩🇪

A versenyről Püski Lénárd értékelését olvashatjátok.

“Vince az egyik legrangosabb európai junior versenyt nyerte ma meg magabiztos játékkal. Számomra egy hatalmas élmény volt részese lenni a sikerének, korához képest egész héten profi és érett hozzáállást mutatott. Büszkék lehetünk a teljesítményére, hiszen ez egy történelmi siker, aranyérmet erről a versenyről még sosem hoztunk haza. Gratulálok még egyszer, nagyot játszottál Vince!

Juhász Nóri is büszke lehet a versenyen mutatott játékára. 5/8 között azt a svájci riválisát verte meg 3/2-re, akitől az elmúlt három versenyen kikapott. Végül a 6. helyen végzett!

Sáli Barnabás ismételten óriásit küzdött az első fordulókban. Két egymás követő meccsen nyert 3/2-re, mind a két meccs 1,5 órán át tartott. Erőnléte és mentális ereje a mezőnyben kiemelkedő. 7. helyen végzett, de csak a 2. illetve 3/4 kiemelt ellen kapott ki.

Tamara már az első fordulóban egy izgalmas meccsen döntő szett 11:9-re nyert, amivel bejutott a legjobb 16-ba. 9/16 között egy meccset tudott még nyerni, de játéka a verseny folyamán egyre csak erősödött.

Németh Nándi az első körös győzelme után rögtön a 2. kiemelt ellen lépett pályára. Most a 16-ba nem sikerült bejutni, de a verseny hátralévő szakaszában is szoros meccseket játszott. A kiegyensúlyozottság hiányzik még a játékából, de pont ezek a versenyek adnak neki erre rengeteg tapasztalatot.

Sáli Máténak ez a verseny még kicsit erősnek bizonyult. Az első körös győzelme után sajnos már nem tudott meccset nyerni, de becsületesen hajtott, küzdött és biztos vagyok benne, hogy sokat tanult a versenyből.

Gratulálunk a magyar csapatnak!

Share this post