Döntőben a magyar válogatott a Csapat Európa-bajnokságon, ami feljutást jelent a Divízió 1-be

Legjobbjaink ma este teljesítették a kitűzött célt, 3-1 arányban verték Belgium együttesét az elődöntőben, amivel bebiztosították a helyüket a 2025-ös Európa-bajnokságon a legjobbak között!

A részletes eredmények:

1️⃣Farkas Balázs 🆚 Joeri Hapers 11-5, 11-5, 9-11, 11-6 (3-1)

2️⃣ Takács Benedek 🆚 Lowie Delbeke 11-5, 11-8, 2-11, 11-7 (3-1)

3️⃣ Püski Lénárd 🆚 Antoine Allard 11-8, 4-11, 4-11, 3-11 (1-3)

4️⃣ Krajcsák Márk 🆚 Mats Raemen 11-7, 11-7 (2-0)

A szövetségi kapitány, Krajcsák Márk így értékelte a találkozót:

“Nagyon örülünk, ezzel a győzelemmel 3-ból 3-szor sikerült feljutnunk a Divízió 1-be. Izzadós meccseink voltak, senkinek nem volt könnyű dolga, még Balázsnak sem, annak ellenére, hogy ő volt a magasabban jegyzett játékos. Sikerült időben felismerni az ellenfele taktikáját, gyenge pontjait, ami segített a 3-1-es győzelemhez.

Takács Beni nagyon jól kezdett, a meccsében simán benne volt a 3-0, de a junior korosztályhoz közel még vannak hullámvölgyek a játékában, ami az egész EB-n megmutatkozott. Ezek nélkül a tudása alapján könnyedén 3-0-ra nyerte volna az összes eddigi meccsét.

Lénárd egy elég erős ellenfelet kapott, akit a meccs előtti estén videón elemeztünk, és próbáltuk felmérni a gyenge pontjait. Azonban a srác annyira magas tempót diktált, hogy Lénárdot teljesen kizökkentette a taktikából. Az első szettben megvolt még ehhez a megfelelő kondíciója, viszont utána teljesen ránőtt a srác taktikailag, és már nem tudta visszavenni az irányítást. Ettől függetlenül Lénárd jól játszott és hozott egy nagyon fontos szettet!

A saját teljesítményemmel attól függetlenül, hogy nyertem, nem vagyok teljesen elégedett, de szerencsére sikerült nyomást helyeznem a fonák oldalon a srácra és hoznom a mérkőzést. Nem véletlenül tettem magamat a 4-es pályára ezen a meccsen, bár biztosan megszenvednék a Kamo és a Dani ellen is, az ilyen helyzetekben szükség van a rutinra, a higgadtságra. Ez nem azt jelenti, hogy nem bíztam volna a fiúkban, de az egyértelmű célunk a feljutás volt, ami így tűnt a legbiztosabbnak.

Bízom benne, hogy az idén indult rendszeres válogatott edzések taktikai fejlesztő jellege a következő 12 hónapban meg fog látszódni a csapaton, ugyanis jövőre nem lehet más cél, mint hogy bent maradjon a magyar válogatott a Divízió1-ben!”

A magyar válogatott holnap Skócia ellen játssza a döntőt 10:30-kor, amit ezen a linken tudunk élőben követni: https://www.youtube.com/watch?v=3PAmw17SbdY

Hajrá, magyarok!

Share this post