Sikeres Diákolimpia

Szombaton a Magyar Diáksport Szövetség indulójának dallamaival kezdődött meg a 2013. évi Diákolimpia a budapesti City Squash Clubban. Az idei verseny az eddigi legmagasabb nevezői létszámot tudhatja magáénak, hiszen több mint száz fiatal nevezett a versenyre. Négy leány és öt fiú kategóriában léphettek pályára a játékosok, a legidősebb leány kategóriára csak egy nevezés érkezett be. Az versenyre benevezett fiatalok kicsivel több mint a fele volt versenyengedéllyel rendelkező játékos, a többiek mégy csak most ismerkednek a sportággal. Reméljük, hamarosan ők is már rendszeres résztvevői lesznek az utánpótlás versenyeknek. A játékosok szinte az ország minden szegletéből érkeztek, hogy versenyezhessenek a bajnoki címekért.

A legmagasabb létszám a 17 év alatti fiúknál állt rajthoz, a lányoknál a 13 év alattiak korcsoportja volt a legnépesebb.
Izgalmas meccsek és kisebb drámák szemtanúi lehettek a versenyre kilátogatók. Voltak nagyon szoros döntők és a verseny legnagyobb csalódását Hadházi Orsolya élte meg, aki 2:0-ás vezetésről volt kénytelen feladni a döntőt derékfájdalmai miatt.
A 12 órán át tartó feszes tempójú verseny végén a Himnusz elhangzása után kezdődött meg a díjkiosztó ceremónia. A dobogós helyezettek az érmek és a kupák mellett a Henkel támogatásával ajándékokat is átvehettek, sőt a díjkiosztó után néhány szerencsés még a tombola jóvoltából is ajándékot vehetett át.
A rendezők már most azon gondolkodtak, hogy jövőre inkább kétnapos versenyt rendeznek, ahol a résztvevőket kevésbé veszi igénybe a verseny.
Köszönjük a rendezőknek és a verseny vezető-bírójának a kitűnően megrendezett versenyt, gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek.
Reméljük, hogy az idei verseny sikere a következő Diákolimpiára még több indulót fog a versenyre csábítani.
A korcsoportok dobogósai:
LU 11:
1. Laskai Vanda, 2. Harmath Eszter, 3. Hirschler Fanni
FU 11:
1. Nagy Simon, 2. Mannheim Martin, 3. Takács Benedek
LU 13:
1. Szeberényi Réka, 2. Hadházi Orsolya, 3. Szabó Mercédesz
FU 13:
1. Kamocsai Bendegúz, 2. Hurme Zakariás, 3. Bányai Péter
LU 15:
1. Szerencsés Debóra, 2. Nagy Sára, 3. Szeberényi Noémi
FU 15:
1. Vas Márk, 2. Cseke Ádám, 3. Pocsai Ákos
LU 17:
1. Polgár Luca, 2. Sárkány Sára, 3. Oláh Viktória
FU 17:
1. Farkas Balázs, 2. Szederkényi Dániel, 3. Farkas Dániel
FU 19:
1. Püski Lénárd, 2. Papp Nándor Gergő, 3. Kispéter Ádám

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük