U 17 EB első nap délelőtt

Tegnap reggel utazott el U 17 válogatottunk a Spanyolországi csapat Európa Bajnokságra, Altvater Csaba vezetésével. A csapatot Polgár Luca, Szederkényi Dániel és Szűcs Ákos alkotják.
Válogatottunk a 14. helyre lett sorolva, ami reálisnak tekinthető. A csapat a C csoportba lett besorolva Németország (3), Svájc (6), Svéd (11) és Norvégia (19) válogatottaival. Az első mérkőzést ma délelőtt játszottuk a német csapat ellen, a papírforma érvényesült, de a csapat kedvét ez nem vette el. Ma délután még egyszer pályára lépnek fiataljaink a norvég csapat lesz az ellenfél.
Csaba beszámolója az első napról:

Az első összecsapás a Nėmet csapat ellen várt ránk. Erős játékosok, nehéz feladat. Az első játėkosuk az ESF Ranglista negyedik helyén kiemelt. Szűcs Ákos kezdett, jól indult a meccs, vezetett Ákos, de fokozatosan nőtt a nyomás, amit nem tudott feldolgozni és saját hibái okozták sima vereségét. Szederkényi Dani a lehetetlennel próbálkozott a negyedik kiemelt ellen. Nagyszerűen játszott, képes volt sokszor beszorítani ellenfelét, de a pontosabb befejezések ezen a szinten még elmaradtak. Sok pontot szerzett, komolyan megdicsértem. Polgár Luca a nála előrébb rangsorolt és jóval rutinosabb lány ellen játszott. Akár győzhetett volna, hiszen a szettek elején mindig ő vezetett, de a szokásos német rakkolás és a kiélezett helyzetekben a nagyobb rutin a német lány győzelmét hozta.
Végül sima vereséget szenvedtünk 0-3 ra, de fogadkoznak a fiatalok, hogy délután javítanak a Norvégok ellen. Felmérve az ellenfelet, nem lesz könnyű, előrébb állnak a ranglistán, tudásukat tekintve viszont közel hasonlónak mondanám őket.
Ismét Daninak lesz a legnehezebb.
Hajrá Magyarok !
Altvater Csaba, csapatvezető.

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük