Az EB első napja belülről

Farkas Balázs beszámolója az első napról:
Az első fordulóban egy svájci fiúval sorsoltak össze, aki nem volt a kiemeltek között és 3:0-ra sikerült megvernem. Nem volt nehéz a meccsem, de oda kellett figyelnem és koncentrált játékkal sikerült a papírformát hoznom.
A második körben az angol Kyle Finch ellen léptem pályára délután 17:20-kor. A tét a 16-ba jutás volt. Ismertem ellenfelemet, mert tavaly a Német Openen 3:1 arányba sikerült legyőznöm. A taktika az volt, hogy pontos hátra játék után ellenfelemet kiszorítva a T-ről lapos gyors játékkal erős tempót diktálva felőrölöm az ellenfelem. Az első szettben az ellenfelem bírta az általam diktált tempót a játszma közepéig. A végén azonban lepontatlanodott és 11:7 arányban megnyertem az első játékot.
A második szett könnyűnek bizonyult úgy éreztem, hogy az angol még mindig az első szettet érezte a lábában, 11:4-re sikerült nyernem. A harmadik szettet jól kezdtem 4:1-es előnyre tettem szert, de sajnos kicsit elkényelmesedtem és lepontatlanodtam. Az végeredmény 11:9 lett oda. Ezzel a mérkőzés 2:1-re állt. Az utolsó szettben is nehezen vettem fel a fordulatszámot és végig fej-fej mellett haladva a végén nagy küzdelemben 11:9-re sikerült nyerni.
Holnap még nehezebb mérkőzés vár rám az előttem rangsorolt David Ryan ellen játszom. Ennél picit pontosabb és koncentráltabb játékra lesz szükség, ha nyerni szeretnék. A mérkőzést 13:20-kor játszom.

Share this post