Hollander 2000. kft. férfi verseny beszámoló

Farkas János beszámolója:

Remek időjárás, remek szervezés, remek mezőny, remek díjazás, remek mérkőzések, remek hangulat, no és remek nokedli pörkölttel, fagylalt és sütemények!
Valahogy így kell ezt csinálni! De menjünk sorjában.
Időjárás.
Kint 30 fok Celsius- bent 22, ideális. A mérkőzések szünetében a napozás megoldható.
Szervezés:
Köszönet Tóth Bélának a gördülékeny, zökkenőmentes levezetésért, valamint a szponzoroknak, szervezőknek a remek fogadtatásért. Emlék pólók rádió, helyi televízió, interjúk, minden ahogy kell.
Mezőny:
Teljes 16-os tábla, a férfi magyar ranglista első tíz helyezettjéből, ha jól néztem 7 vagy 8 jelen volt. Az egy időben zajló amatőr versenyen is szép mezőny jött össze igazi helyi derbikkel.
Díjazás:
Nagyszerű példa arra, hogy egy kis összefogással és egy komoly támogatóval helyi, városi szinten is színvonalas versenyeket lehet szervezni. Sőt a szövetséggel egyeztetve még ranglista pontokat is lehet vele szorgalmasan gyűjtögetni. Csak akarni kell, és még folytatása is lehet a történetnek. Most jut eszembe a szegedi Relaxo Open is megfelelt ugyan ezen kitételeknek ,előttük is le a kalappal!
Mérkőzések:

Elfogulatlanul: 2/3 a döntőben a Márk ellen! A fene egye meg már megint kikaptunk! A többi meccsről nincs is mit beszélni!
Persze csak tréfálok.
Menjünk sorjában.
Az első körben egy meccs kivételével nem történt meglepetés. A papírforma érvényesült, a kiemeléseknek megfelelően.
Szabo Gábor az ifjabb és Dévald Tamás.
Jómagam Gabesz győzelmére tettem volna a kezdés előtt. Bár tisztában voltam vele, hogy nem hajtja halálra magát edzéseken, de az előző héten láttam a Griffben játszani Gábort és meglepően jól játszott. Érezni lehetett rajta, hogy ki van éhezve a squashra, élvezi a meccseket. Ennek ellenére /látszik mennyire értek a fallabdához/  Tomi 3/0-ra hozta a mérkőzést, közel 30 perces játékidővel. Ráadásul okos, érett játékkal, összeszedetten. Azt azért tudni kell, hogy Gabesznak a mérkőzés után vizsga jelenése volt Győrben. Nem tudom ez mennyire befolyásolta a koncentrálásban.
Tamás testvére Péter is jól játszott Boros Dávid ellen, még szettet is hozott a top tízes játékostól, de közel egy órás mérkőzésen végül is 3/1 arányban maradt alul.
Második kör:
Ha emlékezetem nem csal a négy kiemelt jutott be az elődöntőkbe, még megszorongatni sem tudták őket, hiszen mindegyik 3/0-val ért véget.
A párosítás Márk – Beni és Dodo-Balázs.
Sebők Benedek derekasan küzdött az örökös magyar bajnok ellen, minden szettben 7-8 pontot ütve, de Márk végig kontrolálta a mérkőzést és 3/0 lett a vége.
Sokkal szorosabb mérkőzést ígért a fiam és Lénárd elődöntője. Mindig szoros, színvonalas derbiket játszanak egymással, de ennek is 3/0 lett a vége. Balázs nagyon készült a mérkőzésre, főleg magának akart bizonyítani, mert sajnos folyamatosan kisebb sérülések gátolják az edzésmunkáját. Lénárd saját bevallása szerint kicsit fáradt volt, sok volt neki az utóbbi hetekben hónapokban a versenyekből.
A harmadik helyért a bronz meccsen Sebők Benedek játszmát is hozott Püski Lénárd ellen, de így is 3/1 lett a vége Lénárdnak, egy színvonalas, két válogatott játékoshoz méltó mérkőzésen.
A döntő!
Mint már írtam 3/2 Márknak. Ez volt eddigi legszorosabb tétmeccsük ami közel egy óra húsz percig tartott.
Ennek nagyon örülök.
De!
1/0-1/1-2/1-2/2-3/2
Véleményem szerint Balázs közel eddigi legjobbját hozta,míg Márk véleményem szerint mind koncentrálásban,  mind fizikálisan nem volt a toppon,
Majd megcáfolja, ha nem ért velem egyet.
Elég sok ki nem kényszerített hibát ütött, mintha siettette volna a pontok befejezését.
Ebben biztos annak is jelentős része volt, hogy Balázs okosan a taktikát betartva /csak zárójelben jegyzem meg a fizikális problémák adódtak minden szett vége felé/ próbálta nyomás alá helyezni a bajnokot. Ez részben sikerült is .
Fejlődnünk kell a pálya első harmadában történő játékban., mind a védekező, mind a támadó részében.
Fontos a gyorsabb lendületesebb lábmunka is, mert néha belelassulunk, még a labdamenetek között is. És az ütéspontosságban is van hova fejlődni. A rossz döntésekről nem is beszélve.
Csak akkor lesz reális esélyünk ellene, ha ezekben jelentős fejlődést tudunk elérni.
Ez még rengeteg munka.
A vigaszág is okozott számomra kisebb nagyobb meglepetéseket, Bíró Balázs személyében.
Hiszen Szécsi Dávid, Dévald Péter és Kispéter Ádám legyőzésével komoly győzelmeket aratott és megnyerte a vigaszágat.
A torna embere nálam Dévald Tamás.
Azt gondoltam, hogy Gabesz legyőzése még /egyéb külső körülmények miatt/ nem lehetett mérvadó, de a következő körben az 5-8 között újabb nagyszerű győzelmet aratott Kovács Zsolt ellen.
Jómagam vezettem a meccset, és bevallom kicsit segédkeztem is a fiatal embernek, de bebizonyosodott számomra, hogy nem volt véletlen a Gabesz elleni mérkőzés. Zsolt ellen is biztos, pontos alapjátékot játszva /fonák oldal kiemelkedő/ azonnal reagált az ellenfele bizonytalanságaira és okosan, agresszívan támadott minden pontatlan labdát.
Természetesen az ő játékában is mint a fiaméba is rengeteg a fejlődési lehetőség, de amit eddig elért az példa értékű minden fiatal junior játékos számára. Csak így tovább.
Zárásként egy kis gasztronómia.
Jómagam bíráskodást segíteni mentem le, mikor Balunak nem volt meccse. Egyes rosszindulatú pletykák szerint, több időt töltöttem az ételek elbírálásával, mint a vitás kérdések elbírálásával.
Az ételek sorrendje a következő volt
Megérkezés :- szendvics, capuccino
– majd egy kis fagylalt tölcsérben,
– aztán tokány és rizs , kovi ubival,
– Majd ismét fagylalt de már pohárban,
– végezetül egy kis nokedli pörivel..
– Ja, és mert maradt a verseny végére is ezért repetaként újra a galuska perkelttel.
Természetesen egész úton hazafelé hasfájással küszködtem, de azért egy remek kis versenyen voltunk túl.

Share this post