Szenior ősz Tihanyban

                   

A hét végén került megrendezésre a Fallabda HEAD Squash Kupa, a szenior játékosok szokásos őszi tornája. A helyszín ezúttal is a Club Tihany volt, ahol négy csoportban indultak a játékosok. A legtöbb nevező meglepetésre a legidősebb férfi csoportban volt, ahol egy hölgy nevezővel együtt 12 léptek pályára a helyezésekért. A hölgyek két hármas csoportban játszottak, ez is szokatlan résztvevőt jelentett.  A legszerényebb létszám a legfiatalabb férfiak mezőnyében volt, egy 8-as svájci táblát töltöttek meg.

Kaplár F. József a verseny kitalálója és szervezője egyben a „jóidő” felelős is, helyt állt a pályán, és közben meghozta a jó időt is. Minden korcsoportra jutott izgalmas, szoros mérkőzés és akadt meglepetés eredmény is.  A leglátványosabb döntőt talán a lányok produkálták, szoros, látványos és izgalmas mérkőzésen dőlt el az első hely sorsa. A férfiak 45-ős csoportjában is szoros találkozón dőlt el az elsőség kérdése. A versenyt egyetlen dolog árnyékolta be, mégpedig a 35 csoport elmaradt döntője, ugyanis az egyik érintett nem maradt ott a másnapi küzdelmekre. A jelenlegi szabályrendszer ezt még nem szabályozza, de a versenyigazgatóság a következő versenyre ezt megfelelő módon fogja „jutalmazni”.

Tihany ismét megadta az alaphangulatot a versenyre, nappal folyamatos játék, este pedig közös vacsora, majd össztánc a Főtéren, ahol éppen szüreti mulatság zajlott. Legközelebb tavasszal térünk vissza Tihanyba, a pünkösdi hétvégén.

Dobogósok:

Hölgyek: 1. Udvardi Leonóra, 2. Kékesi Zsuzsanna, 3. Takács Kata

ffi 55+: 1. Horváth Tibor, 2. Sódar László, 3. Nagyiványi György
ffi 45+: 1. Nagy Péter Bálint, 2. Takács Zoltán, 3. Németh Ákos
ffi 35+: 1. Zsengellér Sándor, 2. Kasza Péter, 3. Takács Zoltán

Share this post