I. összevont verseny a Colosseumban

       

A hét végén került megrendezésre a szezon első összevont versenye.  A házigazda a Colosseum Sportcsarnok volt, ahol mindent megtettek a verseny sikeréért, és igen eredményesen. A kétnapos versenyre 88 nevezés érkezett be, és ezúttal a hölgyeknél is sikerült egy nyolcas táblát megtölteni.

Szombaton három kategória lépett pályára. A női mezőny egy svájci nyolcas táblán játszotta ki a helyeket, a papírforma valósult meg. Dicséret a két fiatal játékosnak, akik megmérették magukat a felnőttek között is. A győzelmet a sérüléséből visszatért Márton Zsófi szerezte meg. A férfiak legmagasabb kategóriájában a főtábla két helyére be kellett játszani. A nap folyamán több izgalmas mérkőzést láthattunk, szoros eredményekkel. A kiemeléssel táblára került játékosok a mezőny első felében végeztek, de a döntőbe a második és az 5/8 kiemelési számmál sorolt játékos került. A döntő mérkőzés egy nagyon szoros, és nagyon magas minőségű párharcban dőlt el, Farkas Balázs javára. A C kategória 24 játékost soroltatott fel, itt már alaposan borult a tábla. A legjobb négy közé három 9/16, és egy 5/8 kiemelt került. Kamocsai Bendegúznak sikerült behúznia a győzelmet, így a szezon második C csoportos győzelmét szerezte meg.

Vasárnap a B és a D kategória versenye került sorra. A B-s játékosok végső sorrendje is hozott meglepetéseket, hiszen az első kiemelt a második körben vereséget szenvedett, ebben a csoportban lett a legváltozatosabb a végső kép. A döntő itt is magas színvonalú mérkőzést hozott, ahol Tóth Miklósnak sikerült megszerezni a győzelmet. A D kategória egy 16-os táblán játszotta ki a helyezéseket. A végső sorrend itt is elég vegyes képet mutatott, a végső győzelmet Demeter Péter szerezte meg, aki a ranglistán az előző szezonban a passzivitásáért esett vissza.
A verseny két napja alatt sok jó és izgalmas mérkőzést láthattunk, ezúttal még az otthon maradottak is, köszönhetően a netes élő közvetítésnek. A statisztikai adatok alapján elmondhatjuk, hogy igen nagy érdeklődés volt a mérkőzések megtekintésére. A játékosok mindent megkaptak, ami a jó versenyzési feltételeket biztosíthatták a verseny során. Ezúttal a MACS is képviseltette magát a rendezvényen, néhány játékosnak mintát kellett adnia, reméljük, hogy az eredmény negatív lesz mindenkinél.
Köszönjük a hibátlan rendezést a házigazdáknak!

Dobogósok:
Női: 1. Márton Zsófi, 2. Szombati Edina, 3. Farkas Fatime
A kategória: 1. Farkas Balázs, 2. Hoffmann Péter, 3. Vas Máté
B kategória: 1. Tóth Miklós, 2. Ulics Máté, 3. Tomcsányi Tibor
C kategória: 1. Kamocsai Bendegúz, 2. Vas Márton, 3. Demeter Péter
D kategória: 1. Demeter Péter, 2. Tamásy Ábel, 3. Márton Zsolt

Share this post