TOP 16 Nyíregyházán

  

  

A hét végén, ezúttal első ízben nem Budapesten került megrendezésre a szezon első TOP 16-os versenye, ahol másnap a C kategória versenyzői is pályára léptek. A versenynek a nyíregyházi D Fitness adott otthont és igazán jó házigazdának bizonyultak. A kitűnő körülmények mellett élő netes közvetítést és pénzdíjat is biztosítottak a TOP 16 játékosainak. Köszönömjük a klub, és Bottyán Pisti segítségét a verseny megvalósulásában. A verseny résztvevői a World Squash Day rendezvényhez is csatlakoztak.

Bottyán Pisti beszámolója:

Szombat:Az első kört minden kiemelt könnyedén vette, így az első 8 jutott tovább! A 4 közé jutásért is a papírforma érvényesült, Kiss Daninak most sem sikerült Szabóky Mártont megvernie, két szoros (12-10, 12-10) szett után a harmadik sima szettel bukta el a meccset. Az elődöntőkben Hoffmann Péter 2-0 vezetésénél Marci kezdett feltámadni és elhozta a harmadik szettet  de ennyi volt benne, sima 4. szettel, hozta a meccset! Sebők Benedek szett-veszteség nélkül jutott a döntőbe és ugyanígy fejezte is be! Látványos labdamenetekkel tarkított kitűnő meccsen sikerült Peti fölé kerekednie és nyernie a tornát.  A nap krónikájához tartozik még, hogy a szegedieknél hét közepétől vírusos betegséghullám volt, többen lebetegedtek,(Vas Máté visszalépni kényszerült) és Hoffmann betegen is vállalta a játékot!! A vigaszágat nagy csatában Konfár Tomás nyerte!

Vasárnap:A hiányos tábla miatt az első körben csak 3 meccs volt , de meglepetés már itt is született. Nagy Peti azonnal kiütötte Laczikó Krisztiánt, a másik két meccsen nem történt meglepetés. Nagy Petin kívül a többi kiemel bejutott a legjobb 8-ba. Folytatódtak a meglepetések! Rögtön az első meccsen  Kertész Balázs nagyon szoros meccsen 0-2 hátrányból verte az első kiemelt Fitos Krisztiánt (aki meg is sérült), majd Zékány Peti verte 3-1 re Győri Lacit! Az alsó ágon Bátonyi Ricsi könnyebben, a 2. kiemelt Elmi Dávid nagy csatában jutott be a 4 közé! Itt Peti és Ricsi is 3-0 jutottak a döntőbe, ahol Zékány rutinja érvényesült és  viszonylag könnyen hozta 3-0-ra a döntőt! Kertész Balázsnak majdnem sikerült megismételnie az első meccsének az eredményét, de sajnos az erejéből 0-2-ről már csak egyenlítésre futotta győzni már nem sikerült neki 3-2-re Dávid nyerte a csatát ! A vigaszágat Sziládi Sanyi nyerte!

Share this post