Ír Junior Open 2015

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Ír Junior Opent. Hazánkat Dévald Tamás az U15-ben, Péter pedig az  U17-ben képviselte.
A 32-es táblán Tomi az első körben egy angol fiúval játszott 3/2 – es meccset, majd ír ellenfél következett, akit 3/0-ra győzött le. Ezzel már a legjobb nyolc között volt. A négybe jutásért skót ellenfél következett. A torna 3/4 kiemeltje ellen 3/1 arányú vereséget szenvedett. Itt jegyezném meg, hogy a skót fiatalember meg is szerezte a 3. helyet a tornán. Tomi az 5-8 között folytatta ahol ismét egy angol, majd  lichteinsteini srácot vert meg, így az 5. helyen zárta a versenyt négy győzelemmel és mindössze egy vereséggel.
Péter 16-os táblán két ír játékossal kezdett. Egy bemelegítő 3/0 után mindjárt egy 3/2-es meccsel, döntő szett 13/1 – el jutott be a legjobb négy közé. A korosztály első kiemeltje következett a döntőbe jutásért. Szettet sikerült hozni a fiútól, de a meccset nem  –  3/1  a vége az ír fiúnak. Következett a bronzmérkőzés egy angol ellen, de sajnos 0/3 a vége, és egy szép negyedik hely. Ő két győzelemmel és két vereséggel zárta a versenyt. Biztos vagyok benne, hogy nagyon tanulságos verseny volt, hiszen nagyon sok angol, skót és helyi ír versenyzővel mérhették össze tudásukat a fiatalok.
Gratulálunk az Alba-Török SE két fiatal játékosának az eredményekért.

Share this post