Farkas Balázs a döntőben az EB-n

Harmadik nap.
Az, hogy a reggeli elég szegényes, sikeresen kompenzáljuk minden este azzal, hogy velünk zárják a wellness részleget pontban 22:00-kor. Mondjuk ez így rendben is van, ha már egy aqua hotelben vagyunk elszállásolva.
De az hogy minden délben ugyan az a leves, ami egyébként zacskós erőleves nagy tételben, és tészta három féle szósszal, az már az én pici kis finom gyomromnak sok!
Remélem holnap az esti záró vacsorán az én kifinomult emésztő rendszerem is talál valami ínyencséget, mondjuk burgonyát, vagy rizst!
Nos, most hogy így jóllaktunk, emésszük együtt a mai eredményeket.

Most kezdjük Tomival, mert Ő az egyetlen, akiknek ma két meccse is volt. Először egy svájci sráccal kezdett. Ott csak az utolsó szettre tudta felvenni a ritmust, de így is 0/3 a vége, majd egy izraeli következett, ahol szintén 0/3 a vége.
Ez nem az ő EB-je volt, egy-egy szettet sikerült ugyan nyernie, de meccset nem. El van kicsit keseredve, tisztában van vele, hogy nem játszott jól, de az élet nem, áll meg, dolgozni kell tovább! Még többet, még keményebben!
Debinek ma egy meccse volt. Ellenfele egy ügyes hazai játékos, nem sok esélyt adott nekünk 0/3 lett. Neki egy győzelmet sikerült szereznie az ír kislány ellen, a többi vereség.
Peti ma egy bravúros győzelmmel kezdett, 3/0 egy izraeli fiú ellen, nem volt könnyű ellenfél, de jól játszott. Bár azt mondtam neki ezt nem írom bele, mert haragudtam a tegnapi veresége miatt rá. Azért el kell ismernem itt jól ment neki!
Természetesen a délutáni meccsen ismét rám cáfolt, mert kikapott egy finn fiútól 1/3 arányban, és mondanom sem kell, közel sem a délelőtti formáját hozta!
Végül Balázs!
EB döntő. Bevallom, jólesik leírni.
Nem volt könnyű meccs, 3/2 lett a vége.
Nem is számítottam könnyűre, mert az előzetes eredményeket ismerve tudtam, hogy jó játékos. Az előző körben 3/0-ra verte az angol Leet a négybe jutásért, előtte pedig a svájci egyest. Ezenfelül, mint az összes francia és angol 19-es már egy éve PSA-zik is, ami ugye nem egy gyenge iskola! Ha jól tudom, 190 körül van a ranglistán.
Egyébként Tomi rögzítette a meccset, reméljük nemsokára láthatóvá is tudjuk tenni.
Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, bár nyertük, az első szettet, de úgy lett 6 pontja az ellenfélnek, hogy 4 hibát, könnyű hibát ütöttünk. A tempó jó volt, végig mi irányítottunk, de nem voltam teljesen elégedett. Két dologra hívtam fel Balázs figyelmét a szünetben .
Az egyik természetesen a ki nem kényszerített hibák száma, a másik pedig a kevés röpte. A második szettben átvette az irányítást a francia, mi emiatt le is pontatlanodtunk, sok hiba volt a játékunkban. 7/11
Váltottunk, azt beszéltük, hogy bátrabban visszük előre a játékot a pálya első harmadába, megnézzük, ott mit tud a srác. Nagyjából bejött, 11/7 ide.  Sajnos a rossz döntések miatt itt is sokat kellett dolgoznunk, de megérte. 2/1 ide. A harmadik szett közepén jött el a holtpont, kihúzták a dugót. Az elején még nyomtunk, de a pontok végül mindig a franciához kerültek, pontatlanok voltunk, így sokkal többet kellett lábbal és tüdővel dolgozni, meg is lett a “gyümölcse”, 2/11. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a game közepétől oda adtuk a szettet, rápihenvén az utolsóra. Hogy szerencsénk volt-e vagy sem, azt nem tudom megmondani, de a taktika űlt.
Visszaálltunk a pontos alapjátékra, boastokra kényszerítve az ellenfelet, és nyomás alatt tartottuk a pálya első harmadából. 11/1 Szerintem magáért beszél! Pontosak voltunk és összeszedettek! Benjamin ott volt minden labdán, de végig egy negyed ütemmel le volt maradva, ezért csak mentőket, védekezőket tudott ütni, végig mi irányítottuk a döntő játszmát!
Holnap 16:00 a döntő. Az esélyek!?  Szerintem 50/50
Mi fáradtabbak vagyunk , a mi elődöntőnk közel 100 perces volt, míg a másik ágon a két angol elszórakozott egymással, úgy 20 percet! Ezt nem is teljesen, értettem, de lelkük rajta.
Csak ismételni tudom magamat, ha a szívünket, lelkünket ott hagyjuk a pályán, akkor már emelt fővel jövünk le, mindegy is mi lesz az eredmény!

Farkas János hétfői beszámolója

Share this post