Férfi válogatottunk nyolc között az EB-n

Női válogatottunk az első mérkőzését a spanyol válogatott ellen játszotta. Csókási Gabi, Szombati Edina, Csókási Eszter összeállításban léptek pályára, és vereséget szenvedtek 0:3 arányban. Csütörtökön délben az osztrák válogatott lesz a lányok ellenfele, este pedig a svájci csapat ellen lépnek pályára.
Férfi csapatunk kora délután a csoportelső dán válogatott ellen lépett pályára. A Szabóky Márton, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, és Vas Máté, összeállítású csapat 0:4 arányú vereséget szenvedett, egyedül Beninek sikerült játszmát nyernie.
A fiúk következő mérkőzése a házigazda lengyel válogatottal volt, aminek a nyolc közé jutás volt a tétje. Kiss Dani egy szettet tudott fogni ellenfelén. Sebők Beni biztos játékkal nyert 3:1- re, az elvesztett játszmát 5:0-s vezetésről bukta. Hoffmann Péter magabiztos játékkal 3_0-ra verte ellenfelét. Ekkor az volt a helyzet, hogy Vas Máténak legalább egy játszmát kell nyernie, hogy biztosan tovább juthassunk, vagy marad a pontok összesítése. Máté az első két szettet elvesztette, de a harmadikat hozni tudta, ezzel már biztos volt a továbbjutás a nyolcba. Lengyel ellenfele ettől kedvetlenebb, Máté pedig feldobottabb lett, és a következő két szettet is megnyerve hozta a mérkőzést 3:2 arányban. Ezzel a győzelemmel a legjobb nyolc között folytathatják a fiúk. A folytatásban az A csoport győztese ellen lépünk majd pályára, ez vélhetően a wales-i csapat lesz.

Share this post