Második és harmadik nap az utánpótlás EB-n.

ebu17_hunbalgaMásodik nap:
Sajnos mindkét csapatunk csak a 9-16 között folytatja az EB szereplést.
A 17-nél nagyjából előre borítékolható volt az eredmény, de a 15-ösöket azért titkon a nyolcba vártam!
Nézzük előbb a nagyokat.
Egy könnyű győzelemmel kezdtünk a görögök ellen.
A csapat a Kamocsai, Pocsai, Róth felállású volt es mindenki 3/0 aranyban hozta a nevezzük kötelezőnek.

Délután már egy komolyabb megmérettetés vart rajuk, a dánok ellen. Itt Dévald, Kamocsai, Szunomár összeállítással próbálkoztunk. és 2/1 aranyban nyertünk.
Peti 3/0, Beni is 3/0, míg Blanka 0/3-ra kapott ki. Ezzel a másik mérkőzéstől függetlenül harmadikok lettünk a csoportban. Holnap a házigazda belgákkal kell megvívnunk, ami nem lesz egyszerű.
U15
Reggel a finnekkel kezdtünk. Tomi, Simi, es Vanda volt a felállás. Mindhárman hozták a meccseiket a fiuk 3/0, míg Vanda 3/2 aranyban. A délután a hollandok ellen a csoport második helye volt a tét. Tomi nyert szépen, jó játékkal 3/0-ra, de Simi nagy küzdelemben kikapott 1/3-ra, és Hannah is 0/3-ra maradt alul.
Így 1/2 vereség a vége. Holnap a portugálokkal játsszuk a helyosztót, sikerre számitok, és a 9. hely megszerzése lenne a cél. Szurkoljunk együtt.
Harmadik nap:
Reggel a 15-ösök kezdtek először a helyosztókon. Este elmentünk egy kis városnézésre, csavarogni, bizton állíthatom, a csapategységgel nincs semmi gond. Megy a szokásos zrika, ugratás, fogadások a meccsekre, stb. Itt jegyeznem meg, hogy a belga fagylaltevő versenyben, jelen pillanatban meg esélytelenek az edzőbá ellen a fiataljaink! Jó kis csapat! Van, aki többet játszik, van aki kevesebbet, de ez sajnos így van rendjen, így kell hogy legyen.
Szóval:
A kicsiknek a portugálok ellen kellett bizonyítaniuk. Tomi, Simi, Vanda volt a kezdő, mert bizony a portugálok a spanyolokkal egyetemben nagyon jönnek fel .
Simi kezdett és dolgoznia kellett minden pontért. Szettet hozott ugyan az ellenfele, kettőt is de a győzelem a mienk lett. Megdolgoztunk érte.
Tomi következett. Végig magabiztosan játszott, kézben tartotta a mérkőzést és 3/0. Vanda is 3/0-ra nyert, szorosak voltak a szettek, de igazából a győzelem nem forgott veszélyben. Ahogy vége lett a meccsnek, már mehettünk is át a másik pályára, ahol a nagyok a belgákkal csaptak össze.
Fortuna is velünk volt, mert a belga egyes /njo győztes/ ugyan itt volt, de csak drukkolt, gondolom megsérülhetett, mert tegnap játszott es nem is rosszul.
Így csúsztak a belgák egyel feljebb. Kamocsai kezdett, és magabiztosan, helyenként kifejezetten jó játékkel 3/0 ide.
Peti az első szett bizonytalanságai után, amit el is buktunk, megfordította a mérkőzést es 3/1-gyel tovább is jutottunk.
Blanka következett, tét nélkül felszabadultan. Meg is lett az eredménye legyőzte a belga amazont.
Mondom, amazont, aki egy-egy komolyabb vesztes labdamenet után volt, mikor öklével a falat vagy az üveget csapkodta, és volt, mikor az ütőjét harapdálta.
Sok mindent láttam már az életemben, de ez még nekem is sokkk volt, három “k” val.
Látni kellett volna a fiúk arcát. Na persze tudtam kezelni a dolgot, mondtam a nagymenő 17-es fiuknak :- Na fiuk kinek lenne mersze elhívni egy randira?
Tomi jelentkezett egyedül, de őt meg fiatalnak ereztem hozza! A lényeg  3/0-ás győzelem. Délután a  nagyok kezdtek a hollandok ellen.
A pályasorrend: fiú 2, fiú 1, és lány. Kamocsai, Dévald, Róth volt a felállás. Beni egy szettet bukott, talán a másodikat, de a többiben uralta a labdameneteket, így három-egy lett a vége. Peti jól játszott az első részben, de mégis elbukta az első szettet a fiatal rendkívül magas /olyan 190 körüli/ holland fiú ellen.
Jómagam még nem láttam ilyen első  menetet. Spárgák, vetődések, hátsó falak, folyamatos labdakergetés a flamandtól, de a pont mégis az övé!
De nem mi rontottuk el a végét, hanem valahogy mindig kijött a kutyaszorítóból és megcsinálta a pontot. Peti kétségbeesve jött ki a szünetre, és kérdezte, hogy ez mi volt? Egy gép, egy terminátor? A szett alatt bevallom én is megijedtem, de a végefelé már éreztem a dugó kihúzás tüneteit. Megnyugtattam Dévald urat, és magamat is, hogy csak így tovább pontosan okosan, akkor nem lehet gond. Nem is lett. 6/3/5 talán a pontok és győzelem, 3/1 ide! A fiatalember olyan szinten fáradt el, pontatlanodott le, ha nem latom az első szettet el sem hiszem, hogy ez ugyan az a srác. Eszti következett, nyomás nélkül és ez meglátszott az első szettben . Remek játékkal, talán 8 vagy kilenc pontot ütve, ugyan elbukta a játszmát, de rég láttam ilyen jól játszani. A holland kislány elég előkelő helyen áll a junior ranglistán! Aztán /szerintem elfáradt, bár ő azt állította a szünetben, hogy nem/ a második szettől szétesett a játékunk és csak egy-két pontot ütöttünk a következő két játszmában. Így holnap ők a 9. helyért játszanak a skótok ellen. Nem volt meglepetés számomra, de nagyon örülök neki. 14 órakor kezdett volna a derbi holnap, de sikerült korábbra tetetni, hogy nehogy lekéssük ma gépet.
A kicsik jöttek.
Az ellenfél a cseh csapat, ki-ki meccs. Simi kezdett. Nem kezdtük jól a mérkőzést, kettő-nullára elment a cseh fiú. De talpra álltunk, 2/2 sőt döntő szett 10/8 ide  két meccslabda! Nem sikerült, 12/14 oda a vége, remek meccs volt nagy küzdelem, de vereség Tomi jött.  Szorosan, sok hibával, de nyerte az első kettőt, mire azt gondoltam ki, hogy fogadást ajánlottam neki. – Tomi, egy kólát dobok fel, ha nem ütsz, mondjuk két hibánál többet. Eleinte már éreztem az üdítő ízét a nyelvemen, mert 2/2 a pontokban, és mindkettőt mi vertük le, de aztán a kis piszok, hiba nélkül lehozta, és talán 11/5 lett a vége és mínusz 5 euro nekem, mert azért magamnak is vettem egy kólát! Vanda következett, mindent megtett a győzelemért, játszmát is nyert, de ellenfele, egy nagydarab lány, a folyamatos agresszív, de pontatlan játékával felőrölte. 1/2 a cseheknek. Holnap  a kicsik a nemetekkel játszanak a 11/12. helyért.
Folyt. köv.
Farkas János beszámolója

Share this post