Elnökségi döntések – változások

A MF(S)Sz elnöksége a múlt heti ülésén több olyan döntést hozott, ami változást hoz a következő szezon lebonyolításában.
A versenyek számát csökkentette alábbiak szerint:
Összevont verseny: (A + B + C + D + női) – 4 alkalom
Top 8 verseny: (A + C vagy D + női) – 2 alkalom
B kategória: a fentieken kívül 5 alkalom
C kategória: a fentieken kívül 4 alkalom
D kategória: a fentieken kívül 4 alkalom
Női verseny: csak az összevont és a TOP8
Utánpótlás egyéni verseny: 6 alkalom
Senior versenyek: havi 1 verseny beleértve a csapatversenyt is.

Csapatbajnokság kapcsán:
A valamelyik fordulóról távolmaradó csapatok pénzbüntetésének mértékét 30.000.- Forintról 50.000.- Forintra módosítja. A csapat tagjainak eltiltása a büntetés befizetéséig továbbra is megmarad.
Korábban már bevezetésre került az egyéni versenyeken az egészségügyi ügyeletes jelenléte, ezt ki kell terjeszteni a csapatversenyekre is. Ennek a költségét elnökség megosztani kívánja a rendező klub és a szövetség között. Azért, hogy a rendezőket ne érje veszteség, a fordulónkénti pályadíj 4.000.- Forintról 5.000.- Forintra emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a csapatok a nevezési díjon felül 15.000.- Ft pályadíjat (női verseny esetében 12.000.- Ft) kell fizessenek. Ennek értelmében a csapatversenyek esetében az ügyelet díját, ami nem haladhatja meg a 2.000.-/óra díjat, a szövetség fizeti.
Ranglista kapcsán:
Elnökség hosszas egyeztetés után azt a határozatot hozta, hogy a következő szezontól a felnőtt ranglistán megszünteti az osztályok szerinti ranglista pontok kiosztását, helyette csak egy, a korábbi „A” kategóriának megfelelő pontokat fogja érvényesíteni.
Elnökség a felnőtt ranglista esetében módosítja a büntető pontok kiosztásának rendszerét. Korábban az a játékos, aki nem indult adott szezonban egy egyéni versenyen sem, -15% pontbüntetést kapott. Ezt a rendszert elnökség módosítja úgy, hogy azok a játékosok, akik egy szezonban nem indultak egy egyéni versenyen sem, de a csapatbajnokság három (hölgyeknél 2) fordulója során legalább egy alkalommal pályára lépett, nem kap büntető pontot.
A csapatbajnokság során szerezhető pontok kiosztási rendjét ez nem befolyásolja!
Ezt a büntetőpont érvényesítési rendszert már a 2015 – 2016-os szezonban sem érvényesítjük.

Elnökség azt a határozatot hozta, hogy azokat a válogatott ruházatokat, melyek már egy csapat felruházására nem elegek, értékesíteni fogja alábbi árakon:
– melegítő: 5.000.- Ft
– női póló: 2.000.- Ft
– férfi póló: 2.000.- Ft
– szoknya: 2.000.- Ft
– férfi short: 2.000.- Ft
A ruházatot első sorban korábbi válogatott játékosoknak, illetve olyan senior játékosoknak kínáljuk megvételre, akik járnak nemzetközi versenyekre.

Share this post